Forum Artros


Övervikt

Hej!25 kg.ska bort innan operation av mina knän kan komma i fråga.Min viktminskning försvåras av att jag bara kan träna i vatten pga.smärtan samt att jag är långtidssjukskriven pga.utbrändhet o svåra sömnproblem.Goda råd o peppning är vad jag behöver nu...

Vi har/har haft liknande situation. Jag blev utbränd 1999 och dras fortfarande med fysiska sviter och "skador" i hjärnan p.g.a. misskötsel och ytterligare överansträngning (dåligt insatta läkare). Jag har inte kunnat gå mer än korta sträckor, sedan i somras och i höstas konstaterades artros. Jag hade då också 25 kh övervikt, men bad om hjälp och har lyckats gå ner 10 kilo. Jag fick Reductil som stöd, men det största hjälpmedlet är Netdoktors Överviktsida, med Matlådan som hjälpmedel, där man knappar in vad man äter. Jag hade inte klarat mig utan den! Det känns fantastiskt att gå ner i vikt. Det märks skillnad, även om jag fortfarande är handikappad av mitt artrosknä, men mycket annat är lättare! Hoppas du kommer att fixa lite viktmedgång, så du får din operation.


Tack för ditt svar.Nu har jag bara sovit c.a 6h på 4 nätter det känns som kroppen står på sparlåga o vägrar göra av med kalorier...


Stackars dig acinom. Sover du alltid så dåligt? Kanske behöver du någon slags hjälp tex en insomningstablett en kortare tid. Får man inte sömn blir allt dubbelt jobbigt. Hoppas du sovit gott inatt.


Har 20 års nattjobb bakom mej,men det är 10 år sedan,men hjärnan tror väl att jag jobbar natt...Har legat inne på sömnutredning 2 ggr.sömntabletter hjälper ej längre .


Ett råd som verkar funka: Ät vad du vill, utom socker, mjöl och mjölkprodukter. Ren mat alltså. Har själv provat. I och för sej var jag inte överviktig då, jag tog bort det här ett halvår för att slippa äta så mycket penicillin, men jag gick även ner i vikt. Inte klokt vad man hittar om man läser innehållsföteckningarna. Som ex saltgurka, socker... osv. Har tagit pencillin en gång efter dieten, på 15 år.


Ett råd som verkar funka: Ät vad du vill, utom socker, mjöl och mjölkprodukter. Ren mat alltså. Har själv provat. I och för sej var jag inte överviktig då, jag tog bort det här ett halvår för att slippa äta så mycket penicillin, men jag gick även ner i vikt. Inte klokt vad man hittar om man läser innehållsföteckningarna. Som ex saltgurka, socker... osv. Har tagit pencillin en gång efter dieten, på 15 år.


Jobbigt när du inte kan sova.Jag tycker att jag blir jättehungrig när jag har sovit dåligt. Jag går o småäter hela tiden. Jag har fått sömntabletter som jag tar ibland,försöker att inte ta för ofta. För min del kan det vara lite psykologiskt bra att veta att de finns att ta tll. Om man mår dåligt eller stressar är det också svårt att gå ner i vikt. Hoppas att det löser sig med sömnen o vikten för dig.


Jag har oxå insomnings tabletter att ta till när det behövs. Men jag är noga med att inte ta för ofta eftersom de då förlorar sin effekt. Kroppen vänjer sig och så måste man öka på dosen. Men bara att veta att de finns känns tryggt som du skriver förslitning.


Ja det känner jag igen dålig sömn och konstant hungrig! Och det är ju inte inbillning... forskarna har ju kommit fram till det, att dålig sömn ger övervikt i förlämgningen. Det kanske är sömnen som borde prioriteras just nu? Förstår att du har provat allt möjligt acinom, så vissa frågor kanske verkar knasiga... men har du fått någon hjälp till mental träning?


Håller med om att suget efter mat ökar när man sover dåligt. Kanske inte konstigt rent biologiskt efter som kroppen då ställer kin sig på aktivitet.


När jag sover dåligt traskar jag upp i köket och äter knäcke med ost och ett glas vatten. Har haft den lasten i många år. Händer aldrig om jag sover borta eller om särbon sover hos mig. Bara när jag sover ensam nu för tiden. Usch,,,,vad onyttigt


Ja, hade det varit jag, så vet jag...... Olika sorters Bantningspulver i vatten. Katrinplommonpure´från en barnmatsburk blandat med pulver, en halv burk gånger två, varje dag. Alla näringsämnen finns ju med i pulvret. När jag gick ner 27 kg. växlade jag om med nutrilett och Naturdiet. Köpte på Gekås, det som fanns där. Lycka till !!


Tänk vad många goda råd och mycket medkänsla som du fått! Härligt! Ang. din sömnlöshet - Det är tydligen vanligt när man jobbat skift att kroppen blir lite vilse. Men nu skriver dom om att man börjat med en ny metod utan biverkningar, med melantonin. Fråga din läkare om det. Du borde vara en idealisk patient för det, eftersom du då blir van vid vanliga dygnstider igen. Vem vet - det kanske är där du ska börja för att gå ner i vikt också? När man inte känner att allt går emot en längre, när man får ngt hopp, så är man ju gladare och orkar lägga om matvanor mm. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons