Forum Artros


ORMSALVA

Har testat ormsalva som finns att köpa på apoteket. Tycker att den hjälper mig i mina smärtor på mitt ben. Smörjer ett par ggr per dag. Läs om den på nätet. Man skall inte använda den om man tar waran. Kanske är det som jag är bättre just nu och då tycker att den hjälper. Men testa skadar inte.

Jag köpte en ormsalva i Turkiet som en massör använde.Men den innehåller kobraormgift lite läskigt tycker jag har ej vågat använda den.


Men jag tycker att min ormsalva köpt på apoteket hjälper mig. Har nu använt den i 14 dgr. Det visade sig att även min son använder den. Inte helt fel att testa!


Ormsalva Plus- Apoteket innehållsförteckning: Arnicaextract 2%, propylenglykol, cetylstearylalkohol, natriumcetylstearylsulfat, konserveringsmedel E216 och E218, etanol, grafit, vatten. Men på Sportaids hemsida står: Ingredienser: Arnica Montana 2%, Aqua, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Sodium Cetearyl Sulfate, Alcohol denat, Methylparaben, Propylparaben, Graphite. Tuberna ser exakt likadana ut, på bild. Petrolatum låter inte kul. Om skillnaden mellan vegetabiliska oljor och mineraloljor på Örtblommans hemsida: http://www.ortblomman.com/arkiv/oljor.html Och lite värre kan man läsa här: http://manolo.se/2006/02/01/vad-ar-det-i-3/ CITAT: "Mineralolja framställs ur råolja (precis som bensin och asfalt) och finns i en hel massa fuktgivande krämer och kosmetiska produkter. Precis som för SLS är dess egenskaper omtvistade. En del (t.ex Kemitekniska leverantörsförbundet) tycker att den är en ofarlig och billig ingrediens som skyddar huden mot uttorkning. Andra (t.ex. dr Sanna Ehdin) tycker att mineralolja är en mycket tveksam ingrediens i huvårdsprodukter, då den täpper igen porer och hindrar hudens naturliga återfuktning. Det finns även laboratorieförsök som på råttor har påvisat ett samband mellan mineralolja och ledgångsreumatism." Arnica - slåttergubbe är dock något bra: "Arnica växer i det europeiska fjällområdet. För tinkturen används den torkade rotstocken. De verksamma ämnena är en eterisk olja med antiflogistisk effekt, vidare karbon och fenolsyror (cymarin), en sterin (sistenol), kolhydrater (bl.a inulin). Askan innehåller mycket mangan. Arnicas sårläkande effekt härrör sig i första hand från xanthophyllin som enbart finns i blomman. För utvärtes sårbehandling används därför Arnica-essens från både blommor och rötter" ....Stod det på http://www.alternativmedicin.se/sok/Hom-042.html


På http://www.shenet.se/vaxter/arnika.html kan man läsa om arnika och användningsområden. Recept I (soligt) • Olja, t. ex. olivolja, mandelolja, solrosolja - 5 dl • Färska arnikablommor - 300 gram Blommorna kan plockas direkt i glasburk. Häll olja över, inte ända upp utan till 4/5 eftersom den kan börja jäsa, och sätt på lock. Ställ i soligt fönster eller på solig och varm plats utomhus. Den flitige flyttar burken vartefter solen rör sig. Vänd burken upp och ner när du går förbi den. Öppna ibland och släpp ut gaser som bildas. Sila efter 5-6 veckor det kan ta ett par dagar. Låt inte bottensatsen följa med den innehåller vatten. (Källa: Schöneck 1983) Recept II • Olivolja - 5 delar • Arnikablommor - 1 del (Källa: Juneby 1999)


Synonymer Arnika, slåttergubbe, hästfibbla, nysblad, ulfsört, ulferleja, horsafibel, märrblomster, johannisört, solsicka Botaniska namn Arnica montana L. = Arnica vera = Caltha alpina = Doronicum plantaginis = Chrysanthemum latifolium = Doronicum montanum = Doronicum arnica


Liluna....skall ringa och kolla detta med tillverkaren. Jag har köpt min på apoteket och det står inget om petrolatum. Men tittar man på tillverkarens hemsida www.simplus.se står det att det är som du skriver. Alltså en signal till dem skadar inte. Jag återkommer. Tack för svaret från dig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons