Forum Artros


op av knäleder

Har fått nya knäproteser. Allt bra med dem men har fått problem med ryggen.Muskulaturen förmodar jag.Har ju gått snett så länge.Någonsom har tips,erfarnheter.Tacksam. Sirpis

Oj då! Båda knälederna på samma gång? Hur bär du dig åt då? Hur lång tid tog det innan du fick stödja på benen? Om du använder kryckor så tar ju det på armar och axlar... Sen tar det ju tid för hjärnan att fatta hur man går normalt igen. Får du bra träning? Skulle tro att Feldenkraismetoden är bra för att programmera om hjärnan så att du använder skelettet rätt igen. Ngn annan som op båda knäna samtidigt som kan svara? Fler som har tips? Lycka till med rehab Sirpis!


Jag stod vid sängen nästa dag.Sedan fick jag gå med gångstöd några dgr innan jag lärde mig gå med kryckor.Femte dagen gick jag uppför två trappor [två vån.]GLAD PÅSK!


Jag köar för knäop.Blev du sövd el. bedövad.Jag är livrädd för sprutor och att vara vaken och höra allt.Hur upplevde du operationen?


Jag har opererat båda mina knän, vid olika tillfällen. Fick ryggbedövning. Första operationen bad jag att få sova också, ville inte höra och se. Vaknade till lite emellanåt och då fick jag med "sömnmedel" av narkossköterskan. Efter ett tag sa jag ifrån att jag inte ville sova mer. Nästa operation var jag vaken hela tiden. Fick lyssna på musik i lurar. Vid båda operationerna fick jag Stesolid före så jag brydde mig inte så mycket. Mådde mycket bättre efter andra operationen, antagligen på att jag inte blev sövd. Var som du rädd innan men nu med facit i hand kan jag ärligt säga att det är inget att vara rädd för. Allt går så fort och alla är så snälla. Under operation sätter de upp ett skynke så du kan inte se något. I dec opererade jag vänster höft och idag ska jag få kortisoninjektion i höger höft.


Håller med bonnelina. Jag ville bli sövd före första höftledsop av samma orsak som du. Men läkaren sa: Du får morfinspruta innan ryggmärgsbedövningen och då bryr du dig inte! Sant! Kommer ihåg att det var så vackra färger i op-salen och jag var vaken och tyckte det bara var spännande och kul att höra att de SÅGADE av höftbenet. Sjukt va! Och man bfick bara lite abstinensbesvär efter morfinet och det gick ju över. Så oroa dig inte.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons