Forum Artros


Nya sjukförsäkringen.

Hur ska det bli för oss som ännu jobbar men känner att det inte går snart? Det syns ju inte hur sopiga vi är, men känns gör det. Även psyket tar stryk. Hur ska man orka med F-kassan är en gåta för mej. Nån som vet hur det blir för oss?

Det undrar jag också, ibland känns det som man inte ska orka jobba så mycket mer.


Förstår er oro. Jag tror ändå att vi här på sajten kan lära oss av varandra att förstå vår sjukdom så att vi så småningom får bättre vård med mindre värk. Under mina 40 artrosår har jag inte förstått mig på vad jag har behövt. Nu börjar jag lära mig - väldigt sent. Så det är upp till oss alla att ta värken på allvar och se till att vi får all hjälp som behövs för att vi ska kunna fortsätta jobba åtminstone deltid. Nu är jag ju redan sjukpensionär och blir 65 i okt 2009. Antar att jag inte är så attraktiv på arbetsmarknaden längre.... Men om man efter 1/1-09 kan få jobba lite utan att sjukersättningen (som ju inte är så stor) dras in så kan jag tänka mig att jobba med försäljning av de isländska värkprodukterna som jag hittat och som hjälper mig att klara vardagen. Men bara i min egen takt och när jag orkar.... Vad tror ni om det?


Jag har sjukersättning utan tidsbegränsning, men man oroar sig ändå, man vet inte vad de får för sig ... Att leva med den oron som blir då man inte får" vara sjuk, kommer att göra människor sjukare, det har de inte tänkt på. Jag förstår inte hur de tänker. Jag är övertygad om att ALLA som orkar jobba, vill göra det så länge det kan gå, jag tror ingen "vill" vara sjuk, så "roligt" är det inte. Stress ger skador som kanske aldrig läks, och regeringen framkallar stress hos oss som inte är 100%- igt friska. Kram till er alla.


Låter som en bra idé imo -)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons