Forum Artros


Ny diet

Måste gå ner i vikt för att lederna ska slippa belastas så mycket. Tänkte testa den omtalade och omtvistade GI- dieten som läkaren Annika Dahlström rekommenderar. I morgon bitti väger jag mig och sen är det så få kolhydrater som möjligt och så får jag äta mig mätt på feta proteiner och slippa vara hungrig. Om en vecka rapporterar jag resultatet. (Ev. kommer det några rader i dagboken också...) Finns det ngn mer som hänger på?

Skulle gärna hänga med men skäms lite för jag har ju startat "nya dieter" alldeles för ofta.Nu kör jag på kaloriräkning 1470 kcal för mej enl.Aftonbladets viktklubb.Och vågen har äntligen rört på sej.Lycka till iallafall!


Annika Dahlström...är det läkaren som de skrivit så mycket om?. Läste just i dagarna att för de som har diabetes eller ligger i riskzonen rekommenderas inte feta fetter alls. Så efter som jag ligger i riskzonen för ev diabetes (säger läkaren.Har 6.0 vilket jag inte tycker är någon fara) vågar jag inte hänga på.Annars skulle jag gärna vilja gå ner 5 kg. Men lycka till.....vi håller tummarna och ser framemot rapporter för dig. Och givetvis även från dig acinom. Du verkar vara en god bit på väg.


Nej... för jag har provat och mådde inte alls bra av den. Jag äter vad jag kallar GI-inspirerat -d.v.s. jag väljer livsmedel med lågt GI (potatis får t.ex. lägre GI om man låter den svalna och värmer upp den igen). Jag väljer också livsmedel som är så obearbetade, som möjligt. Jag mår konstigt av pasat (även fullkorn) men hel Bulgur mår jag jättebra på. Men annars äter jag vanlig balans mellan alla livsmedel. Kaprifol: lågkolhydratkost numera är godkänt av Socialstyrelsen för behandling av diabetes typ 2


Jag mår konstigt av pasat skrev jag men menar naturligtvis PASTA


Mnja jag har kört magsjukedieten nu en vecka jag .. den e effektiv den ! minus 3,5 kg , och ett bra mkt blekare ansikte ..


Jag har köpt Doktor Dahlqvists bok och ska försöka läsa in mig på den dieten. Svårast att avstå bröd och potatis, men det verkar spännande.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons