Forum Artros


Mors dag

Undrar om Mors dag är en dag som behövs. Eller är det bara för affärerna som det lönar sig. Vad tycker ni? och hur brukar ni fira den?

Nä... Jag tycker inte att den behövs. Man kan vara snäll mot mor varje dag... Vi har uppmärksammat den, men inte direkt firat. Min mamma har alltid tyckt det varit väldigt viktigt, men jag själv är måttligt intresserad. Jag lärde min dotter att det inte var presenter och tårta som var viktigt, utan att göra något för en annan. Så hon gjorde morgonfika till mig. Som en slags komprommiss mellan mig och samhället, kan man säga. På senare år har vi skapat en tradition med mina föräldrar, att åka ut på olika kaféer - ett nytt ställe varje morsdag. Inga presenter. Min mamma får lite uppmärksamhet som hon vill ha och lite socialt ute bland folk... och jag slipper fixa middag. I år firade vi den nyaste mamman i "klanen" och min mamma och jag köpte en tårta på bageriet och firade dotter/dotterdotter. Lite på skoj - vi åkte dit med fikat. Nästa år när lillbebisen är 1 år, åker vi väl på kafé med hela klanen, hehe


Nej den behövs inte , det är ett kommersiellt jippo . men visst - dottern kom hem med chokladask och rosor ,visst var det härligt att bli lite firad... vi brukar inte direkt fira den hemme hos oss,men mor vill jusåklart att vi kommer och fikar,och då brukra det bli en liten present eller blomma .


Jag har affär och säljer bla kläder. Vist säjs det lite nattlinnen och toppar, men det är ingen stor grej. För min egen del är det inte alls viktigt. Fick ett telefonsamtal från min dotter i går kväll, det var allt. (Min mor lever inte längre och jag har bara ett barn)


Jag som skrev inlägget om mors dag ....tycker att den dagen är för de ädre som är dåliga eller sitter på ett äldreboende. Kanske ett bra tillfälle att stöta på anhöriga så de inte glömmer de gamla. Men sedan om man tänker på barn som ingen mamma har. Hur känns det i skolan när de skall rita teckningar till mors dag mm. Lika är det ju med fars dag. Firande hos mig blev lite fika med lilla barnbarnets familj.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons