Forum Artros


Forumtråd: Mediciner som påverkar levern!

Hej! Jag undrar om någon vet vilka mediciner och sjukdomma som påverkar lever värden! Finns de någon som har nån fakta?

Det har jag funderat på mycket oxå. Vi som har smärta dygnet runt och äter massor av tabletter. Sedan vill vi oxå kunna ta ett eller två glas vin utan att känna skuld´känslor för levern. Blir intressant för att svar på detta av andra medlemmar.


Ser att du är helt ny här i vårt diskussionsforum - så nu får jag vara först att hälsa dig välkommen! Så bra att du börjar med dina undringar - det är ju huvudsyftet när vi skriver här. Mitt förslag är att vi alla går in på FASS och kollar om vår medicin har biverkningar på levern. Jag kollar Artrotec och återkommer. Här ska forskas!


Panodil kan påverka levern ihop med alkohol men då tror jag man måste ta stora doser. I början drack jag inte alkohol ihop med Panodil men det gör jag nu, fast bara något glas vin och hitills är mina levervärden OK. Ipren, Naproxen och liknande påverkar iknte levern, i alla fall inte vad jag har hört. Det bästa är nog att kolla i patientfass, finns på nätet också. Om man har många mediciner som kan påverka levern så brukar läkaren ordinera leverprov någon gång om året.


Jag är sådan att jag skulle inte våga ta ett glas vin om jag tagit alvedon eller någon annan tablett under dagen.


Höga doser paracetamol kan tillsammans med alkohol ge akuta leverskador. Växtbaserade läkemedel innehållande silverax kan förorsaka allvarliga leverskador. Silverax används mot klimakteriebesvär. Kanel innehåller kumarin som kan ge leverskador, ja ni hörde väl italienarnas larmrapport om sv. pepparkakor. Så det mesta kan nog ge leverskador vid överdrivet intag, så man får väl hålla koll på vad man stoppar i sig, lite här och lite där blir tillslut en överfull hink.


Ja jag har förhöjda levervärden som de håller koll på . Vad det beror på vet de inte men såklart är det ju medecinerna , och då speciellt värktabletterna det förstår ju jag det . Voltaren ,alvedon och tramadol ... Levern lagrar på sig .. hujjjaa..... :(


Hej! Jag är ny här, och hoppar in på detta ämne. Även jag har något förhöjt levervärde (Alat). 1,2 ska vara under 0,76. Senaste prov tog jag 05, då 0,51. Sedan dess har jag ätit Panodil, inst 12 /dag. Är det nån som vet hur länge/mycket man kan äta utan påverkan på levern?


Förlåt, jag menar 6-8 st/dag!


Jag tog nytt prov för en vecka sedan, och det var det som var förhöjt. Iof så äter jag även Diclofenac och Ipren oxå.


Jag lovade att kolla om Artrotec påverkar levern, och det gjorde den. Nu tål min mage den inte längre, utan jag köper Fortodol på Hälsokost och klarar nu mig med den och mina isländska oljor. Jag passade på att kolla på googles om det finns biverkningar på Gurkmeja som är det verksamma antiinflammatoriska och värklindrande medlet i Fortodol. Tydligen har ingen märkt biverkningar på den. Toppen, tycker jag och tänker fortsätta med mina naturmedel. Nu blir jag billig för landstinget. Inget högkostnadsskydd längre....

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons