Forum Artros


magbesvär och värk!

Välkommen hälsar jag dig. Hoppas du skall trivas. Har du några frågor om hur sajten fungerar skriv ett mejl till någon av oss medlemmar. Jag har inte de besvären med magen som du skriver om. Men läste din profilberättelse och jag tycker inte alls du är gnällig. Det är din verklighet i vardagen och du har det tufft förstår jag. Här kan du skriva i dagbok och få tips och stöd om du har lust.

Välkommen! Du får väl ta ett symptom i taget då nu när du börjat här. Det var ju mycket olika symptom du har och jag tror säkert att du kan få div. tips här bland dina nya vänner. Men ang. magen. Jag har alltid haft stålmage, men efter 15 år med Artrotec (ett typ Voltarenpreparat som löser sig först i tarmen) så pajade magen rejält och jag fick sluta med den medicinen. Så blev magen bra, men efter ett tag blev jag överkänslig mot laktos och räknar mig nu som laktosintolerant. Vanlig yogurt går bra, men om jag äter vanlig glass så känns det direkt. Men det finns ju bra laktosfria mjölkersättningar överallt så det går bra. Försök att utesluta mjölkprodukter ett tag så ska du nog märka om det är "boven". Om du blir bra (och inte får diarré och ont i magen på ett tag) så kan du testa med vanlig mjölk. Om du då blir sämre så har du nog ställt diagnosen själv. Det går att ta prover också och få besked. Men ibland är man så trött på att söka hjälp så man försöker klura ut det själv... Lycka till!


Välkommen! Jag tror det är rätt vanligt med de problem du beskriver om man tar värkmedicin. Min magsäck tål absolut inte att jag äter de vanliga preparaten, så jag kan bara ta Orudis som tas upp i tarmen (den nya sorten som har något "stoppmedel" i sig). Men måste ändå ta Omeprazol varje kväll. Jag vill tipsa er om att vara försiktiga med medicinerna. Man väljer ofta lite magproblem för att slippa värken... men min mamma 71 år och reumatiker, säger, att hade hon haft facit i hand, hade hon hellre haft ondare... Idag måste hon äta immodium varje dag, för att kunna gå ut och vara social... annars kan det hända att hon gör i byxan. Tarmen är helt förstörd.


Håller med liluna om att vara försiktig att ta tabletter. Läkarna är väldigt pigga på att skriva ut olika preparat sm man skall stoppa i sig för värken. Helt klart måste man det när det är som besvärligaste. Men annars håller jag mig borta från tablettätande så långt det går. För en krånglande mage utöver allt annat vill jag inte ha.


Hej, och varmt välkommen! Jag har fibromyalgi och artros i knä. Min mage blir ett enda kaos då jag har mkt värk. Jag har genom fibromyalgiföreningen kommit i kontakt med andra, och att magen blir konstig vid fibro. är ett vanligt symptom. Du gnäller inte, men jag förstår precis hur det känns, man kan känna sig så gnällig och "tycksyndommig" som helst, men det är ju vår vardag, att ha ont och bli trötta...man orkar inte utan måste få "gnälla av sig" lite, och det kan du göra här!


Jag hade mag och tarmbesvär redan innan värken kom och har använt Dimor i 25 år, dom är billigare än Imodium så läkarna skriver ut dom istället. Hälsa din mamma det om hon inte redan får på recept! Utan dom tabletterna skulle man inte kunna gå mer än 2m från toastolen! Min värktablettsmage hålls också under kontroll med Omeprazol. Till sist, vad gulliga ni är! Tack för sympati och svar!


inflammationer kan man få i magen också i min familj ( jag och min pappa t.ex. )tål vi inte mjölk, är alltså laktosintolerant, men jag märker att jag blir ju mycket bättre av att äta antiinflammatoriska läkemedel så visst tror jag på ett samband


Mina bekymmer började också med problem med magen för ca 3 år sen. Mycket i matväg som jag inte tål längre, mjölkprodukter, allt som kommer från havet, fibrer, tillsatser i maten...mm. För snart 2 år sen började Artros-bekymren. Nu är det ständig värk och väldigt ofta diareer. Har också mina misstankar att det hör ihop. Verkar alltför vanligt då jag läser om hur andra har det.


Jag har oxå problem med magen. Jag lägger hela mitt liv runt när jag ska äta, för jag måste alltid ha tillgång till en toalett efteråt. Jag har varit laktosintolerant i 14år, men idag fungerar magen lika dåligt på en laktosfri kost som den gör med mjölkprodukter. Jag misstänker oxå att mina magproblem kan ha att göra med mängden värktabletter jag tagit för att klara av dagarna förut.


Nej du är ju inte ensam. Jag har samma problem och hade även innan jag började med de mediciner jag har. Har just sluta med Glycosamin för jag blev sämre i magen av dem.


Äter också Dimor och skulle inte heller kunna lämna lägenheten utan att ta dem. När jag skall vara borta en hel dag får jag ta ganska stora doser. Jag hade också magbesvären innan väken men de försämrades i takt med att mina värkproblem blev större. Jag äter inga värktabletter som förvärrar magproblemen. Fast ibland måste jag ta Naproxen högst en vecka och med magsårsmedicin samtidigt. Det är ett pussel.


Kom just på att det finns kapslar med probiotica som innehåller massor av de nyttiga magbakterierna. Den heter Lactiplus och du kan kolla på nätet kring det. Det forskas kring det och om det blir "bingo" så kan man tydligen både förebygga, lindra och kanske bota div. tarmbesvär. Vet att man ska äta Lactiplus en vecka innan utlandsresa för att slippa magproblem och att man kan återställa balansen i tarmarna efter en antibioticakur. Kanske en pusselbit!


Jag köpte dyra tabletter som heter Lactisin som man ska ta i samband med att man äter något med laktos. Då ska man kunna tåla att bryta ner laktosen. På mej funkade det inte.


Själv får jag emellanåt det sista året besvär av att jag får ont längst ner i magen och det trycker liksom på urinblåsan. Känns som jag behöver gå och kissa men det gör inte ont när jag tömmer blåsan. Kan det vara tarmarna som ligger och trycker? Hade det förra våren men ingen kunde säga vad det var. Men jag fick en massa himla olika antibiotiker och olika diagnos. Det slutade at de gick upp min nålar i urinröret och roterade runt. Någon som har liknade besvär? Kan det ha med hormoner och ålder att göra?


Ja, det verkar ju inte som att är man ensam om eländet inte!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons