Forum Artros


Kryckproblem

Hallå! Jag är studerande som just nu håller på med ett projekt som rör kryckor, där vi ska försöka identifiera och lösa eventuella problem. Jag undrar nu om nån av er som hänger här har använt kryckor under en längre tid och i så fall upptäckt några speciella problem som är kopplat till användande och ergonomi. Om ni har använt några andra än de standardkryckor som landstinget lånar ut (swereco) så säg gärna vad ni tycker är bra eller dåligt med dem. Jag är tacksam för alla som vill dela med sig, även det minsta bidraget kan ge resultat. =)

Hej, I fall att det fortfarande har din intresse så kan du ställa din fråga inför vår grupp "Nordenshippies", du hittar den under Yahoo. Ron van Mierlo


Hej, har gått några år i stöten med kryckor. Mitt dilemma var att hitta gummipropparna som sitter på dem då de är nya. Orginalet är mjukare och ger ett bra mycket bättre grepp i både torrt och vått väder.men de slits dubbelt så fort och därför har de gjort en hårdare blandning, som är rent livsfarlig i vått väder. En patient som beräknas att gå kanske 1 år med kryckor skall väl ändå har möjligheten att anpassa sina grepp för händerna så att de just passa denne. Alla har inte samma händer ) Man ser ofta att de sätter skummgummi o annat i sina grepp och det är förkastligt då de bara får blåsor och andra problem. Ja det var vad jag hade att säga :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons