Forum Artros


Kopiera och ge till FK eller arbetsgivare.

Detta har jag kopierat från "vår" sajt. Tror att försäkringskassan och/eller arbetsgivare inte fattar vilka problem som uppstår när vi måste belasta lederna över förmåga och i för långa pass. Hur många kan t.ex. vila 30 min. under arbetsdagen så att värken har chans att klinga av? Du kan ju göra en egen skattning av hur ofta och hur mycket artrosen påverkar din vardag. T.ex. Fattar de att vi har vilovärk när vi är lediga? Nu är jag sjukpanchis och märker vilken skillnad det är när man själv kan ta hänsyn till dagsformen. Nu hinner jag ju träna också och tar hjälp av mina naturpreparat. Märker t.o.m. att jag fått träningsbehov! Artros eller osteoartrit är den vanligaste reumatiska ledsjukdomen. Artros betyder sjuk led (från grekiskans artrosis, osis = sjukdom). Den kan i dagligt tal bäst kallas ledsvikt. Artros kännetecknas av: smärta och stelhet i en eller flera leder. smygande debut månader – år. ledsmärtan ökar vid belastning, går över vid vila. kortvarig stelhet/smärta, mindre än 30 minuter, efter vila. smärta när man sätter igång, reser sig upp, börjar gå etc. i perioder vilovärk och nattvärk. vanligt i knän, höfter, fingrarnas ytter- och mellanleder, tummens och stortåns grundled. vid fingerledsartros blir fingrarnas ytterleder knotiga, stela och ömma. Texten är publicerad i samarbete med Reumatikerförbundet.

Att kunna få ta hänsyn till dagsformen. Bra uttryckt för precis så är det! Antingen är man dålig eller så är man sämre. Skillnad kan också vara från ena timmen till den andra. Om jag var arbetsgivare skulle jag absolut inte anställa nån som jag. Finns inte på kartan ens. Går inte att förstå riktigt hur det är förrän man själv är drabbad.


En sak till, F-kassan borde gå in här på artrossajten och läsa vad vi skrivit i dagböcker o.s.v. Ingen av oss skulle vara här om vi inte hade stora problem. Då skulle vi antagligen inte ens veta att det här stället finns.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons