Forum Artros


Knäprotes

Hej. Föjetong om knäprotes. Använde mig av vårdgarantin och opererade mig i annat landsting. Direkt från början har det varit något som flyttat sig i knä. De sista veckorna har det försämrats radikal, behöver bara röra på benet så känner man att över och underdelen inte följs åt. Efter alla dessa mån (6) skall jag äntligen få komma till en knäspecialist, hoppas bara knät håller tills dess. Sjukgymnasten har aldrig haft ett så instabilt knä. En liten varning för nackdelen med att använda sig av vårdgarantin., man skickas fram och tillbaka och ingen vill ta på sig ansvaret för komplikationer.

Oj då! Här går man och tror att vårdgarantin bara är av godo. Där ser man... Menar du att läkarna på din hemort är sura och tycker att du får skylla dig själv när du inte op dig hemma? Hoppas att det ordnar sig till det bästa och att du får rätt hjälp!


Nu är det 1 år sedan jag gjorde min knäprotesoperation. Äntligen har jag fått komma till ortopedkliniken i mitt hemlandsting. Knät är extremt instabilt, finns inget stopp bakat överhuvudtaget, enligt ortopeden har jag fått fel protes, den jag fått skall man ha om man bara tar bort främre korsbandet, men jag fick den fastän man tog bort båda korsbanden. Det tog 4 mån för kliniken att få röntgen plåtarna från där jag opererades. Där syntes att protesen dessutom redan börjat lossna på återbesöket men de låtsades inte om det. Nu har den lossnat så mycket som man brukar kunna se efter ca 15 år sa ortopeden när han ringde igår. så nu skall jag opereras om på hemmaplan. Antagligen har skelettet skadats så att de måste sätta in en helt mekaniskt protes som är hopgängad helt i metall. Någon som har en sådan? Har försökt hitta modellen på nätet men hittar inte den sorten. Men jag är så lättad att jag nu skall få hjälp så någon gång i höst blir det av. Min sjukersättning går ut i höst och jag är nu mest oroad för att den inte blir förlängd, är ju inte döende som man tydligen skall vara enligt FK. Hå hå ja ja..


En tröst i bedrövelsen är väl att du får vård på hemmaplan och de vet ju nu vad det är för fel. Men nog bör du anmäla förra op till ansvarsnämnden? De som gjorde din förra op bör ju få sig en avhyvling åtminstone. Kanske du kan få ngn ersättning för "sveda och värk" - försöka duger. Var tuff mot FK och se dig inte som ett offer utan som en människa med en bra framtid att se fram emot. Vi andra hejar på!


Själv har jag alltid haft i min tanke att jag inte skall operera mig i annat län. Just för de problem du beskriver. Absolut skall du anmäla detta och få ersättning för sveda och värk. Ring patientnämnden i ditt län och tala med dem. De skickar även blanketter till dig. Jobbigt kanske att rota i allt men man skall göra det för sin egen skull och för att kanske till viss del förhindra att andra drabbas av felbehandlingar. Lycka till.....glad för din skull att du nu kommer att få n operation på hemmaplan och håller tummarna att du nu skall bli så mycket bättre

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons