Forum Artros


kallt vatten och artros

Hej! Jag skulle vilja fråga om man gör saken värre vid artros, om man bådar i kommunal kallt simbassäng vet inte hur många grader det är i vatten Jag har läst om att varm/kallt omväxlande är bra. Jag simmar i 45 min Vatten känns kallt i början, sedan behaglig. Men efter en halv timma kroppen känns kallt, och då går jag in i bastun. Men nu frågar jag om det är skadlig för kroppen vid artros besvär En hälsning till alla Valentinare

Jag tror att man kan göra allt som man inte mår sämre av. Själva artrosen påverkas inte av kallt vatten, själv har jag badat i Portugal i 16 gradigt vatten. Det är helt OK med kallt vatten om du känner dig bra efteråt.


Med tanken att artros räknas som en reumatisk sjukdom, vilket jag inte viste, kan tänkas att kallt inte är bra för kroppen. Nu skall jag prova med att stanna lite i vatten och gå i bastun omväxlande. Tack för dit svar


Du säger att ”Själva artrosen påverkas inte av kallt vatten” det låter bra! För jag skulle vilja simma varje dag, vill gå när i vikt och simning som vi vet belastar inte knäna, dessutom mår jag bra efteråt.


Jag har bara positiva erfarenheter av bassängträning - både med uppvärmt vatten och vanlig bassängtemperatur. Kombinationen bastu och bassäng är ju suverän. Jag brukar värma upp lederna rejält i bastun, sen duscha så kallt det går och sen hoppa i bassängen. Då känns bassängen inte kall faktiskt och du får upp cirkulationen i benen. Du känner ju själv om du är för länge i vattnet och då finns ju bastun igen. Grattis till en bra "hålla i gång-metod"!


Har också svårt att tro att det ska påverka , artros är ju inte ngn reumatisk sjuksdom utan en förslitning av ledbrosk och det påverkas nog inte . så fortsätt du !


Det finns tydligen två sorters Artros. En som kanhända är ärftlig också, och som uppstår vad man än gör eller inte gör. En som kommer av för stark belastning av kroppens leder. Själv har jag en arbetssjukdom , och då kvittar det vad jag gör. På sommaren badar jag ibland i havet eller nån sjö, märker ingen skillnad det känns bara skönt med "kylan". Ibland badra jag i vanlig Nautilusbassäng, och det känns också bra. Jag tror, att det är överdrivet det där med värme för Reumatiker. Att viss smärta avtar vid värme, det vet man ju. men jag tror att s.k. Behandlingsresor utomlands för Reumatiker gör varken från eller till. Ett av sätten för sjukvården att bli av med vissa patienter, som de tycker är jobbiga. Jag läste för en tid sen om just utlandsvård, en äldre tidning från 50-60-talet, som hade gjort en forskning. De kom fram till. att ingen Reumatiker blev bättre av utlandsvård, men några blev faktiskt sämre. Jag tycker man ska få göra det man själv tycker fungerar bäst. Lycka till !


Ja gör det som känns bra för just dej. Det är nog olika för alla.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons