Forum Artros


Jag och mina journaler säger en sak, Op mottagnigen en annan.

Hej på er.
 
Idag var jag med om en skellettscintigrafi röntgen? Hm jag har inte kvar remissen.  Operatören injicerade hursom radioaktivt/nukleärt medel som jag sen såg sprida sig i benen. Sen efter tre timmars väntande fick jag kissa och sen föjde en massa filmning av två kameror som satt mitt emot varann, så både framsidan och baksidan av t ex ländryggen kunde filmas samtidigt..
Om den nu inte var farlig som nukleobiologkemisten sa hade den ju varit ypperlig att använt före jag gjorde operationen som idag, två år senare, lett mig hit, eftersom jag har haft ont och problem och sökt hjälp för från dag 7, vilket jag fått tillsagt mig att det har jag fått om bakfoten, det är inte något fel på knäet, det är fel på mig. Fast jag har gång på gång sagt att jag ont, så det är väl självklart det är fel på mig, men jag ville såklart dom skulle ta sig en närmare titt. Men det skulle visa sig omöjligt.
Om jag förstod det rätt skulle det radioaktiva ämnet reagera/lysa upp de delar av skelettet som håller på och lagas, och så skulle dom även mäta blodvolymen, eller åtminstonde indikera om min blodvolym var för liten för de delar av kroppen där jag har som mest ont.
Här är min fråga: om jag nu har totalplastik i ena knät inklusive patellaknapp, vad säger det Er som har erfarenhet om det faktum att det knäet lös och blinkade som en julgran, dubbelt så mycket som mitt "friska" knä, där jag har sekundär artros som visserligen ger mig en del besvär men inga i likhet med vad det högra gjorde före operation.
Det högra knäet, det som lös och blinkade nästan som det vore jul igen, opererade jag för nästan två år sedan. Det ska väl inte vara någon radioaktiv skellett-strålning pumpandes i och kring  en helt frisk protes? Och framförallt inte i en patella-knapp helt gjord i Poly-alloy, eftersom min riktiga knäskål var just roten till det onda?
2008 var MR-svaret höger knä "benmärgsförändringar, degenerativa signalförändringar, signalförändringar i brosket på patellarsidan som tecken på begynnande artros, minimal GS-bursa"
2010 var MR-svaret höger knä "ganska kraftig medial artros och även en höggradig femoropatellär artros" samt "uttalade artrosförändringar medialt i leden mellan femur och tibia framförallt på mediala femurkondylen där ledbrosket ställvis helt saknas i det mellersta och bakre omfånget. Även stora pålagringar på mediala ledyterkanterna samt på fossa och eminetia interchondylare..." "...oförändrat höggradig artros lateralt  i femoropatellarleden och femorpattellärt pålagringar på ledytekanterna...." "oförändrat jämfört föregående undersökning finns en minimal bakercysta." 
och utlåtande "då pat är ganska ung, att man bör överväga Uniplastik..." "...det är möjligt att hans femorpatellära artros kan innebära  en totalplastik och även då med patellakomponent".
 
Någon som har en idé om varför mitt opererade ben uppför sig som jag aldrig gjorde operationen?
 
Tack för förhand.
 
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons