Forum Artros


Hos doktorn

Träffade en för mig ny läkare på vårdcentralen. Fick veta att vdb läst min journal. Bra, tänkte jag. Fick berätta om mina besvär/symtom: Värk i höfterna och ont i mina krokiga fingrar. Trötthet, dålig kondition och alarmerande viktökning, (den farliga fetman som sätter sig kring magen) samt yrsel. I journalen stod förmodligen att jag har högt blodtryck och har haft en hjärnblödning. I mappen fanns röntgenbilder från en höft (som togs på den för tilfället besvärsfria höften - detta eftersom väntetiden dragit ut precis tre månader och jag under tiden belastade den andra sidan. På remissen stod det vilken höft det gällde och att ta en bild på den onda höften gick inte!) Vad som hänt sedan sist - sept 07) var en tarminflammation, behandlad på ett sjukhus utomlands samt en tid efter behandlingen den uppkomna yrseln också medicinerad utan verkan av en läkare i ett annat europeiskt land. Nu besvärades jag alltså av yrsel mm se ovan. Fick veta att alla besvär kommer när man blir äldre. Inga undersökningar eller utredningar skulle vara av värde. Men ville jag inte ha lite inflammationshämmande? Jovisst, så det är tydligen bara att leva vidare med värk och yrsel tills man dör. Jag är dock bara 64 år! Vad ska jag göra?

Du skall ringa vårdcentralen och säga att du vill komma till en annan läkare. Att du inte accepterar att de skyller på din ÅLDER. Är ju så fult så man kan inte tro att det är sant. Men det var som när jag sökte för min första höft. Den unga snärtan jag fick då som läkare.....undra om jag inte skulle byta arbete.....hon trodde jag hade gått i väggen. Hon ville inte iheller sjukskriva mig fastän jag hade sådan smärtor. Men jag sökte mig till en annan läkare. Det visade sig att min höft var helt utsliten. Hade nästan gått igenom ledskålen. När jag var opererad och klar ringde jag och sökte henne. Hon hade slutat. Tur för henne för där hade jag garanterat anmält henne. Så ge dig inte. Det är det sämsta man kan göra.


Håller med kaprifol. Själv ska jag träffa en ny läkare nästa vecka. Hoppas hon har bättre attityd än snärtan som tog över mig efter min gamla läkare som gick i pension. Hon vägrade skriva remiss till OT-center som tillverkar specialskor. "Det får din ortoped göra" sa hon. "Men han opererar bara och kallar mig för kontroll av mina opererade höftleder vart 3-e år "- sa jag. Det hjälpte inte. Så nu byter jag till en vårdcentral som också ligger närmare bostaden (flyttade för 2 år sen) och hoppas på det bästa. Om även den läkaren inte tar mig på allvar så tänker jag byta igen, ända tills jag får en som fungerar. Tycker att alla ska göra så. Då sorteras de dåliga läkarna bort automatiskt. De får väl konkurrera med sin skicklighet och sociala kompetens i stället.


Håller med kaprifol och imo, ge dej INTE, det finns bra läkare därute. Leta tills du hittar en, du är INTE besvärlig!


Ja visst finns det bra läkare. Jag har en som i mitt tycke är superbra men jag har träffat på de som inte tycker om henne. Vid två tillfällen när hon haft semester har jag fått vända mig till Vårdcentralen och fått en urdålig manlig läkare. Norrman, tydligen välutbildad men i totol avsaknad av social kompetens. 4 min tog första besöket och gav inget resultat. Andra gången (ett år senare) tog någon minut mer men inte heller den gången gav det något resultat. Jag åkte senar till akuten och blev inlagd. Om jag måste vända mig till Vårdcentralen igen kommer jag att fråga vilken läkare? och om det är samme man kommer jag att tala om att jag inte går till honom. Jag är 62 år men har aldrig märkt att min ålder ligger mig i fatet.


Tack för all peppning! I morgon ringer jag och försöker få tag på en doktor. Fortsättning följer???


Tack för all peppning! I morgon ringer jag och försöker få tag på en doktor. Fortsättning följer???


Idag träffade jag min nya doktor. Hon var jättebra! Jag är sååå glad att jag inte bara accepterade förra läkarens nonchalans, utan t.o.m. bytte vårtdcentral. jag har frågat runt lite och fick veta att en lite äldre läkare från Irak lyssnar och är noggrann. Jag fick TVÅ tider från sekreteraren för två olika ärenden. Men när hon satt sig in i mitt ärende och letat fram mina gamla data på nätet, så löste hon FYRA saker på stört- remiss, intyg, provtagning och tel.nr och tid till distr. sköterskan. Så vi tog bort tiden nästa vecka. Sååå skönt att slippa irritera sig på förra läkarens nonchalans. Så stå på dig Chokran - kämpa på och byt tillls det funkar!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons