Forum Artros


Högt blodtryck av antiinflammatoriska medel.

Jag undrar om det är någon som vet om man kan utveckla högt blodtryck av antiinflammatoriska medel. Äter Arcoxia. Har fått jätte högt tryck och behandlas för detta (är 32 år) med blodtryckssänkande medel. Doktorn tycker inte att det är så hög sannolikhet att det hör ihop men jag undrar...Några tankar?

Ja jag har hört att det kan ha samband , har man högt blodtryck brukar man avrådas från antiiinflammatoriskt .


Om man får högt blodtryck av inflammatoriska tabletter vet jag inte. Men däremot är det inte bra att äta det man tar blodtrycksmedicin. Anledningen är att att man kan samla på sig vätska i kroppen. Men korta perioder då och då är inget farligt var svaret jag fick när jag talade med min läkare för en tid sedan.


Ja nog känns det i kroppen att det inte är bra att äta så mycket mediciner man vill ju hjälpa inte stjälpa sig själv. Intressant med ansamlingen av vätska, har gått upp i vikt en del på väldigt kort tid trots motion och likadan kosthållning!


Ja men hur lätt är det när det är inflammerat och jobbigt. Ibland känns det oxå som att man måste själv söka all kunskap om sitt piller ätande. Svårt att få riktigt klarhet i vad som är bra att sätta ihop med olika tabletter.


Ja och olika doktorer olika åsikter! Önskar att man kunnde finna en doktor som såg till helheten, familjeläkaren är duktig på att remittera bort problemet...


Tack och lov har jag inte högt blodtryck, men guben min har det. Och han har ju svullnat upp i handen. Han har nu på egen hand (skämt!!) halverat ena blodtrycksmedicinen och svullnaden har minskat ngt. Fortsättning följer... Jag tjatar på honom att sätta fart på sin husläkare ordentligt. Men jag har en annan fundering: Jag har ju bytt ut Artrotec (antiinflammatoriskt som magen efter 15 år inte längre tålde) mot Gurkmejakapslar - Fortodol. Min naprapat sa att gurkmejan egentligen är avsvällande (fast det inte får stå på förpackningen). Jag mår bra av den. Den finns ju inte på apoteket så det blir ganska dyrt. Men på mig fungerar den tillsammans med mina isländska "smörjor". Kanske en pusselbit?


Jag har ätit Voltaren i snart 10 år och som tur är så tål jag dom bra. Har inte fått högt blodtryck eller andra biverkningar.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons