Forum Artros


Hjälp mig

Hejsan alla.
Jag är en kvinna som precis fått reda på att jag har Artros i vänster knä.Läkarna säger att det är överbelastning i lederna.Jag har haft ont i en månad nu o smärtan har sökt mig..har ej kunnat sova.Förutom smärtan så känns det som att det är svullet o kontigt inuti knäet.Det enda de pratar om är sjukgymnast o motion,har varit hos sjukgymnast 1 gång, han tryckte o klämde o körde nån massage över knäet,sen satte han kineotejp som skall avlasta.Min fråga till er som har haft detta ett tag,motionerar ni o gör ni det när ni har som mest ont,har ni några bra knep.Och hur gör ni? Vad äter ni för mediciner,jag har blivit rekomenderad Ipren kombinerat med Panodil" hur länge ska man behöva äta dem" tiparol o citodon som jag ej tålde.Finns det inte perioder då det kommer kännas bra i benet? Detta var många frågor.Tack på förhand.

Vill också tillägga att jag fått Kortison injektion i knäet,hjälpte inte o sen säger sjukgymnasten att han rekomenderar inte det,vet ej varför.


Hej tjejen!
När leder,senor och muskler inte jobbar i takt blir diagnosen svår! Det är ju olika läkare och det verkar finnas vattentäta skott mellan proffesionerna - tyvärr. Problem med knän, ben och höfter brukar sortera under idrottskador men jag hävdar att övervikt och ålder är en mycket bidragande orsak.  Sen  är det ju märkligt med bara ett knä! Man borde ju gå lika mycket med båda!? Själv har jag problem med hela vänster sida fot, vrist, vad, knä och höft! Men det började med knä´t. För min del är det en sned höft som har ställt till det. Vänster ben upplevs som 2cm kortare men det är höften som är sned.
Alternativen till Artors är : Bakercysta, en slemsäcksinflammation= Bursit. Då har man ont i knävecket. Vatten under knäskålen är också tänkbart.
Har de - verklign - sett (på röntgen) att det är Artros? I så fall - bota Artros går väl inte helt men blir bättre genom gymnastik. Men det är ju svårt att gympa (belasta) med ett värkande knä. En övning jag fick var att sitta på ett bord och sträcka ut och böja benet under skivan. Motionscykel är också bra. Den värkmedicin jag fått efter många års värk är morfinplåster då kan man göra gymövningar utan att bryta ihop och magen skonas. Googla! Där lär man sig massor och får läsa andras upplevelser och lösningar.
 


Fick ont i fotleden i slutet av 90-talet. Röntgades, inget fel. År 2004 kunde jag nästan inte gå av smärta. Ny röntgen, hela fotleden var förstörd av artros. Enl den nya doktorn hade man kunnat se det på första röntgen. Operation, stelopererades. Foten vinklades svagt utåt. Nu har jag smärta i knät. Inte så konstigt kanske. Alla kroppsdelar påverkar varandra. Min nattsömn har varit störd, det var jobbigt med den molande nattvärken. Jag är nyfiken och sökte runt på nätet och hamnade på en sida för tymgdlyftare, de belastar sina knän hårt. Fick tipset om ett tillskott, MSM (metylsulfonylmetan) som är svavel. Köpte ett MSM-preparat som även innehåller strandnypon (som skall vara bra vid artros). Jag har ätit halva burken och får sova hela nätterna smärtfritt. Men smärtan vid belastning kvarstår. Jag har inte sökt vården ännu, men måste nog göra det.


Hej alla o tack för era svar,vilket jag tacksamt tar emot.Har begärt att få hem mina röntgensvar ,har fått det samt en bilder på en cd.Skall i veckan besöka min sjukgymnast som skall tyda detta åt mig.
Tycker inte att det känns bra att äta tabletter hela tiden.
Har alltid sovit på sidan,svårt att göra det nu pga. att knäet känns svullet invärtes och ömt...när jag då ligger på magen som blir jag öm i storstån,för då är ju inte fötterna fria på samma sätt.Har ni nåt tips på hur man kan sova på sidan,provat med kudde mellan knäna utan resultat.
Ja,jag har även haft ont i höger knä,men där var en annan sorts smärta o gick över efter nån vecka.
Har en trapp i min bostad, o den känns ansträngande.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons