Forum Artros


Handikappanpassat kök

Eftersom kaprifol frågade i dagboken vart man vänder sig för att få bidrag till att handikappanpassa köket, så har jag forskat lite. Det är kommunen som bestämmer om man får bidraget och det är tydligen olika från kommun till kommun hur hjälpsamma de är. Min svägerska (Örebro) fick en del ekonomisk hjälp när de renoverade sitt gamla kök. Viktigt är ugn i brösthöjd och diskmaskin som inte står på golvet. Men de moderna lådorna som de beställde fick de betala själva eftersom de räknas som ny standard numera. Om man sitter i rullstol finns särskilda regler. Men visst är det skillnad för oss artrosare hur praktiskt köket är planerat?

Tyvärr få man som artrosare mindre hjälp än andra med liknande handikapp och annan diagnos. I alla fall här i min kommun. Själv skulle jag behöva en duschkabin i stället för badkar, men jag skulle tro att det också räknas till normaltandard nu för tiden. Vi har precis investerat i ny spis och diskmaskin (på golvet) och har inte råd med anpassning av badrum just nu, så det får vänta. Efter en ryggoperation kommer jag att få stora problem med bl a hygienen. Badkar är ingen häjdare om man har svårt att röra sig.


Jag har tagit bort mitt badkar och har dusch hörna med draperi. Sedan har jag en duschsarg som man lägger löst på golvet. Den kan man köpa på VVS affärer och jag tror de har även på Coops. Lätt att hantera och lätt att hålla rent.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons