Forum Artros


Grönsker o frukt?

Har bestämt mej för att sluta på viktväktarna,det händer ingenting förutom att jag blir deprimerad.Fr.o.m idag startar jag en frukt o grönsaksdiet+proteinpulver,alger m.m.Fått inspiration av tv3:s Du är vad du äter.Skulle behöva en egen Anna Skipper förstås men ska nu köra det här i 14 dag.till att börja med få se om det händer något.Vad tror Ni?

Absolut! Det låter jättebra. Kan du skriva in recept i diskussionsforum under "mat och dryck" om du hittar något som du tycker är gott. Skulle vara underbart att få lite nyttiga och goda recept på grönsaker.


Själv har jag upptäckt vad en god hemlagad soppa kan göra. (Jag hade slutat göra soppor efersom ungarna inte åt dem så gärna). Men i julas tog jag ett djupryst paket hackad grönkål och blandade med skinkspadet (går nog lika bra med grönsaksbuljong) och redde den lite med majsenaredning. Serverade den med ägghalva i. Soppan gjorde succe! Har läst att just grönkål är en av de bästa antioxidantgrösakerna. Vi blev mätta i flera timmar. Just soppor går ju att värma enkelt nästa dag också... Ska bli kul när du delar med dig av dina recept på Mat och Dryck-forumet. Vi hejar på dig! Go for it, girl!


Bantningspulver fungerar finfint på mig. Olika sorter att växla om med. Nackdelen är liten svimningskänsla och konstant hunger. Men det får man stå ut med. Man får ju äta sig mätt normalt sedan. Näringsämnena är nästan av en för hög halt för mig, men jag är trygg. En gång gick jag ner 27 kg. Fantastiskt ! Man kan blanda ckokladpulver med kallt kaffe. Katrinplommonspure´ från en barnmatsburk fixar magen, som man får problem med.


Tack snälla för rådet,men jag står bara inte ut med hungerkänslor ockh som du säger svimningskänslor.Det går nog bra om man är frisk och sover gott om natten men det här vore ytterligare ett problem.


Min snabba soppa när vi glömt handla (läs min man) är 5 dl grönsaksbuljong, lite idealmjöl, går säkert med maizena också och så en liten aning rapsolja. Sedan smälter jag bara i fryst spenat kryddar och lägger i en ägghalva. En annan soppa jag gör är på purjolök, mjölig potatis och grönsaksbuljong. När det kokat färdigt vispar jag i den så potatisen går sönder. Mättande och man behöver inte ha så mycket potatis i. Ibland tar jag i en grovt riven morot.


Jaha Du..... Jag tycker det är mycket bättre att gå småhungrig i ett par tre månader, och få en normalvikt, än att fortsätta vara överviktig med alla symtom det medför. Men det är ju ett val man gör. Jag brukar äta en bit ost eller bröd om jag blir vrålhungrig. Just nu har jag fix ide´på Brieost, eller getost, billig från Gekås..... Lycka till !

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons