Forum Artros


grön pastasås

här en snabblagad oc goood vegetarisk pastasås... mangold om du har egen färsk direkt ur landet annars färsk spenat alternativt fryst hackad, i bitar ur färdig påse( helt okej det med, man tager vad man haver...) vitlök, pressad i stekpannan- låt svettas ihop, inte brynas, jag använder kelda häll på matlagningsgrädde, alt. havregrädde eller ngt liknande en grönsaksbuljongtärning smält i någon dl. riven valfri efter smak, ost sist några varv svartpeppar och så någon favoritpasta det går alldeleds utmärkt att blanda med vanlig spaghetti skippar man osten så är denhär såsen helt formidabel till fisk, helst makrill eller lax, tycker jag...färskpotatis som tillbehör då

Det låter gott. Jag har en dotter som är vegetarian (fast hon äter fisk). Jag undrar över en sak, du skrev jag använder kelda menar du matlagningsgrädde eller? Och använder du då den från början? Jag är lite tafatt när det gäller matlagning.


ursäkta det skulle vara Milda culinesse, alltså matlagningsmargarin, men det går nog alldeles utmärkt att ta kelda matlagningsgrädde se´n- själv håller jag mig ofta till havregrädde eftersom jag är laktosintolerant och överviktig (den är inte så fet) har du gröna, enkla recept att dela med dig av så är jag sugen på nyheter jag har mina gröna ryck nämligen också fast jag är allätare ha det gott! p.


Just nun har jag inte så mycket att dela med mig, men jag brukar laga en grönsaksgryta med massor av olika grönsaker. Jag tar aldrig alla i receptet utan varierar efter årstid. Jag skall skriva receptet vid tillfälle, det är ganska långt. Sedan har jag en brockolilåda som är god och enkel och ganska "smal". Skall skriva av dem vid tillfälle.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons