Forum Artros


Geting stick

Här skrivs mycket om de elaka getingarna. Usch jag hatar dem!!!!! Här kommer ett tips vid ett ev STICK Krossa alvedon i vatten till en gegga och lägg på det utsatta stället. Eller dränk en kompress med flytande alvedon. Hjälper.... vet det eftersom min särbo testade det för några dagar sedan.

Visste du att... ... getingens luktsinne är lika bra som en hunds. I USA forskas det om man kan träna getingar för att ersätta bomb-, lik- och narkotikahundar i framtiden. Getingar kan dessutom ”jobba” 48 timmar i ett sträck! Hälsningar från Liluna Getingfobiker, som är för mycket djurvän för att mörda getingar, utan alltid ser till att forsla ut dem levande... Tror också på reinkarnation... -)


Gubben min blev stucken i knä vecket testade alvedon men utan resultat, tog sen istället lite Hydrokortison 1% receptfri på området nu är svullnad och kli borta... Ska tillägga att igår på stranden tog vi och skickade över 20 st getingar till en annan värld!!! Dem är dumma i bollen flyger rakt in i en osv...


Kaprifol, har du testat med Alvedon själv? Zackens gubbe blev inte hjälpt så jag undrar.... Är kanske ute och cyklar, men vill minnas att om en hund blir ormbiten kan man lösa upp en magnecyl och lägga på bettstället. Alvedon och Magnecyl är förvisso båda värktabletter men ändå helt olika. Kan det ha blivit förväxlat eller kanske båda går lika bra? Någon som vet?


Vi brukar servera getingarna en egen tallrik med lite kött när vi grillar.Vårt får vara ifred och det är intressant att se hur dom faktiskt gnager i sej av maten flyger t.o.m iväg med små bitar....


Jag inser ju rent logiskt att de är fantastiksa små skapelser , men hujja - forsla ut dem levande när man har fobi ... ja då är man sannerligen en pacifist !


Jag har också hört det där med Magnecyl. Nu för tiden har jag aldrig sådana tabletter men kanske skulle löna sig att köpa nu när det är en sådan getingsommar. Jag tror att Magnecyl har helt andra effekter för de verkar hämmande på inflamationer. Själv botade jag ett getinstick med en påse fylld med is. Sticket satt i armhålan och jag har aldrig varit med om att ett stick gjort så ont.


Har inte hört om denna variation med värktabletter, utan lärde mig att man ska tugga socker och gnugga salivblandningen på sticket tills det slutat svida. Det har jag kört med och det har fungerat. Sen har jag hört om att gnida med rå potatis (skuren) eller rå persilja, men det har jag inte provat. Men om man är allergisk så är det nog akuten och cortison som gäller, antar jag.


Svar till bonnelina.....min sambo har testat och det fungerade på honom.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons