Forum Artros


Fortodol contra Curcumax

Varför är det så få som undrar över ngt här på forumet? Många lägger sina frågor på loggen i stället, men den ska man väl använda som dagbok? Nåväl - jag har en fråga. Jag äter Fortodol (gurkmejakapslar) sen magen pajade av Artrotec för 1 1/2 år sen. Nu läste jag om Curcumax som också är ett gurkmejapreparat men det innehåller också Bioperine som tydligen gör att kroppen tar upp gurkmejan effektivare. Jag ska testa den nu. Är det ngn annan som får lindring av dessa gurkmejapreparat? Det känns som om jag "grundar" med det och sen har jag hittat Hajkräm + Ledvärksolja från Bio Herbs som jag smörjer in där det värker mest. De fungerar ung. som Orudis eller Zongel, men skadar inte huden. I stället blir huden jättefin och mjuk. Dessutom kan man smörja mycket oftare med naturpreparaten. Orudis fick man bara använda i högst 10 dagar i sträck - och jag behövde den hela tiden. Hoppas ngn svarar på detta. Tycker det är dåligt med reaktioner på forumet numera. Hoppas hoppas vi får upp ångan igen - som på den gamla goda ND-tiden!

Hej! Testa gärna att skicka din fråga till "fråga doktorn" här på sajten.


Jag har frågat redan för länge sen och fick svar ungefär att om jag får effekt av naturmedlen så är det bra. Men det finns inga forskningspengar när det gäller örter. Så det är ju bara de subjektiva erfarenheterna man får gå på. Men tack för att du svarade!


Naturlig människomat kan hjälpa vid Artros. Så här skriver Agneta på Dr Annika Dahlqvists blogg om LCHF. Jag har knäartros, som har förvärrats det senaste året med resultat att min rörlighet minskat drastiskt. Har känt en svår stelhet och fått uppsvullna knän, nästan som fotbollar. Nu har jag ätit LCHF i drygt 4 veckor med lite avsteg när jag varit bortbjuden. Har gått ner ännu så länge bara några kilon, siktar på 8 till - men det allra märkligaste är att mina knän börjar se nästan normala ut. Svullnaden har lagt sig, stelheten har nästan försvunnit och jag har mycket lättare att röra mig. Arbetar i min trädgård och tar promenader med stavarna ut på skogsvägar och stigar. Dricker äkta oskummad komjölk - ca 2 glas om dan, äter minst 2 ägg fr trädgårdshönor om dan, fet fisk minst 6 portioner per vecka, mycket egenodlat, nu i maj har jag mumsat på sparris med smör. Försöker äta "rent och obehandlat" så långt det går, min "fetträdsla" som suttit som cementerad i hjärnan har jag låtit fara och flyga åt fanders trots att min läkare varnade mig. Undrar vad hon säger när hon får se nya "nya" knän? Skrivet av Agneta L den 18 maj, 2008 kl. 15:39 Och så här skriver Annika själv: Min tumbasartros har helt försvunnit efter kostomläggning. Mina knäartroser har också blivit bättre efter kostomläggning. De tål fortfarande inte hög belastning, men de tackar för att jag har blivit lättare. Nu under våren har jag kunnat ta långa skogspromenader igen. Skrivet av Annika D den 29 april, 2007 kl. 12:31 # Mvh Wille


Igår fick vi varning via radio, TV och tidningar att Fortodol kan skada levern. De har hittat ett ämne i 2 av 9 burkar som är skadligt. Vilken skandal! Har kollat på biverkningarna och har själv inte märkt ngt alls. Så då kanske jag haft tur och fått mest av de 7 övriga som inte innehöll det farliga. Men jag har slutat äta Fortodol för ett tag sen och gått över till Curcumax - som jag skrev om förut - innehåller också Gurkmeja. Hoppas de inte har haft i nåt jox i den också! Det går ju att laga mat med Gurkmeja i - och då slipper man riskera ngt. Nyponpulver från Danmark är också bra för lederna och Ingefära. Menvärktabletter har ju biverkningar också.... Vilken djungel! Tur att jag har min Hajkräm från Island! Jag smörjer in mig där det värker - och då klarar jag mig i flera timmar....Känns bra att skona magen!


Annika S 2009-03-28 Hej! Jag tillhör de personer som råkade riktigt illa ut av hälsokostmedlet Fortodol. Jag fick bl a skyhöga levervärden och pumpades full av olika medicinska preparat under en veckas tid med diagnos av ev cancer eller annan allvarlig sjukdom! Detta var -06 och jag har haft sviter sedan dess. MEN, för att gå vidare i livet och försöka få annan och riktig lindring mot både söndermedicinerad mage - biverkningar av smärtstillande -och värkande leder så har jag blivit rekommenderad att 2 t msk Aloe Verajuice morgon o kväll. För mig räcker det att ta endast på morgonen. Av denna dryck mår jag fantastiskt bra. Detta är också kombinerat med motion och styrketräning. Jag kan rekommendera detta.


Va läskigt att du fick dessa biverkningar! Det är ju skandal! Men varför åt du Fortodol? var det för artrosvärk? Och hur gör du nu? Aloe Verajuicen är ju kanon för magen - men vad gör du åt värken? Jag behöver ngt att "grunda" med för min allmänna lindriga artros som sitter lite här och där. Köpte strandnyponkapsar i går - få se hur det funkar. Min mage tål numera på sin höjd Alvedon brus..Sen har jag ju Hajkräm + Ledvärksolja och smörjer in fotlederna där jag har akutvärk - så fort jag belastar dem.


Hej! Jag har haft besvärlig ledvärk i flera år och vill pröva något hälsokostpreparat vilket då blev Fortodol. Men redan efter 3-4 veckor hände det otäcka saker. AloeVera hjälper mig mot ledvärken och det känns gott när så magen inte tål antiinflammatoriskt preparat.


Hej! Vi har skrivit en nyhet om Fortodol. Kopiera och klistra in följande länk i er webbläsare för att läsa mer: http://www.netdoktor.se/?_PageId=1475&Type=All&Search=fortodol&Area=1 Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Varför skriver ingen längre om hälsokostpreparatet Fortodol? Detta hälsokostpreparat som gjort många människor sjuka och det finns till o med de som dött. Hur kan netdoktor.se stödja oss som har drabbats? Jo, genom att kontinuerligt rapportera om vad som händer "dr" Kurt Donsbach, USA som såg till att Fortodol preparerades av det förbjudna läkemedlet Nimesulid. Läkemedelsverket stödjer inte oss vid ev rättsprocess då medlet faller mellan två stolar. Tacksam att få kontakt med dig/er som är drabbade. Vad kan vi göra tillsammans?


Hej AnnieSt! Har du inte fått kontakt med andra drabbade? Visst är det DÅLIGT att man får göra ngt sådant ostraffat! Nu har ju Sverige i alla fall tagit hem Fortodoltillverkningen och den heter Fortodol S. Den ska vara garanterat fri från biverkningar, så nu använder jag den igen. Men menar du att du inte hämtat dig från dessa ännu? Så fruktansvärt! Jag har inte varit inne här på jättelänge. Men jag fick en reaktion på ett inlägg som jag gjorde för över ett år sen, som jag har svarat på. Skönt att du får lindring av Aloe Verajuicen! En del av de produkter som jag smörjer mig med innehåller också Aloe Vera, men också andra aktiva antiinflammatoriska och värkstillande örter och oljor. Så nu har jag vänt på "värkspiralen" och orkar träna ordentligt. Vill du veta mer kan du skriva direkt till mig eller kolla på www.bioherbs.nu

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons