Forum Artros


Fiskmat....Nyttig och god ??

Kokt torsk med leversås..... denna fantastiska maträtt ,Anno hösten 1950 hittade jag i en gulnad tidning på Biblioteket. Någon som vet hur man tillagar Kokt torsk med leversås ?? Jaa, ni läser rätt.

Usch fy .....det låter inte gott. Men trevligt när man hittar lite annorlunda att läsa om.


Låter märkligt - men man vet ju aldrig. Undrar om det var fisklevern man skulle leta reda på? Den är nog så liten så det blir nog en väldigt liten sås. hi hi...


Tvi vale!? Usch. Jag köpte en kokbok på loppis som är över hundra år, rolig läsning faktiskt.


Jag vet att de gjorde "toskboddar med byx o lever"=torskhuvuden med kokt torskrom o torsklever.Man fyllde alltså torskhuvuden med rom o lever och kokte dem sen.Låter gott va???


Hej igen ! Vill ni ha receptet på 1950-års varma levertorsk ?? Ska se om jag hittar det igen, när jag får en lugn stund i Biblioteksarkivet. Det är Vilodagen idag, och jag i alla fall är ledig, men runt mig sitter som vanligt jeansfnitterfolket med sina störande "vänner" med sina solkiga kaffeskadade högskolepapper.


förslitning tvi vare säger jag.


Låter inte så gott :-P Jag mins min barndoms kokt gädda med äggsås... Jag äter helts inte kokt fisk alls numera och absolut inte slibbig äggsås -)

Annons
Annons
Annons