Forum Artros


Fiskgratäng med Hollandaisås

Den här gratängen fick våra barn att börja älska fisk. 3-4 djupfrysta pangasusfileér läggs i en ugnseldfast form. Salta fileeerna något. Skär en halv purjolök i ringar och strö över fisken. Lägg lite djupfryst spenat i ena änden av gratängen (så att man kan välja att avstå). Blanda en burk (200 gr, tror jag) färdiggrjord Hollandaissåa med lika mycket grekisk yoghurt eller liknande. Krydda såsen med citronpeppar (efter smak) och skär en citron i klyftor och pressa ner i såsen. De "tomma" citronklyftorna brukar jag lägga utmed kanten på formen innan jag fördelar såsen över fisken. Fördela riven ost över och gratinera i ugn på 250° i c:a 30 min. Kolla om fisken är genomkokt innan du sätter fram formen. För lyxkänsla strör jag djufrysta räkor över gratängen innan jag serverar. De tinar fort och blir inte tråkiga om de slipper kokas i såsen. Serveras med kokt potatis och broccoli samt grönsallad. (För magrare variant kan man ta pulversås, men då gör man på minst 2 påsar och blandar inte med ngn yoghurt). Men den blir inte lika god....

det här ska jag prova , vi är dåliga på fisk härhemma ! lät gott!

Annons
Annons
Annons