Forum Artros


Dexofen?

Ngn som är bekant med vår vän dexofen och bekantingen citodon ? biverkningar?Tycker jag mår illa på dem,känner mej nästan lilte småsjuk ...?

Jag hade citodon forte för min axel men slutade med dem fort, fick utslag över hela axeln och stora problem med min mage. Ingen posetiv erfarenhet alltså av citodon. Kolla Fass.se där står det bla om att inte ta vissa tabletter ihop med naturläkemedel osv...


Har den i skåpet som "i värsta fall-medicin" - den slår ut värken helt. Men jag mår inte bra av den och har tagit den tidigare vid sänggående och monstervärk. Då slocknade jag direkt. Båda dessa mediciner känner jag mig konstig av i huvudet av - liksom inte mig själv. Bra zacken att du påminner om att man inte ska blanda hur som helst!


Jag har Dexofen. Tar dom väldigt sällan, tycker inte att dom hjälper lika bra som Tramadol, dessutom vill jag kunna ta ett glas vin till helgen och då måste man hålla reda på dagarna. Ingen alkohol två dygn före och ett dygn efter, eller var det kanske tvärs om. Krångligt! Tramadol 50mg och Alvedon 1000mg fungerar väldigt bra för mig, men jag tar bara ibland. Ska ut i svampskogen med några vänner, både idag och i morgon och då behövs några Tramadol.


Dexofen. Blev jättedålig i magen, men det blir jag av de flesta mediciner.


Har Dexofen i skåpet som "akut" medicin när inget annat hjälper. Många biverkningar kan man drabbas av pga detta piller. Jag har klarat mig väldigt bra men har bekanta som har mått riktigt risigt. Försöker hålla mig till Tramadol + Alvedon till vardags. Ibland kan det vara "gött" med ett glas vin och det går INTE med Dexofen. Jag tar ibland Dexofen för att bryta en ond smärt cirkel och det har fungerat bra för mig. Jag vet inte om det hjälper men det var en erfarenhet, ta hand om dig!


har också Dexofen i nödläge men tycker Tramadol hjälper bättre. Dexofen hjälper mig bara om jag tar dem dyget runt och det vill jag inte för jag blir så dåsig och får ont i ögonen. Citodon fick jag sluta med för att de påverkade tårkanalerna så jag blev torr i ögongne och alldeles rödögd. Som frodemor så tar jag en "kur" kanske en eller två veckor, den längsta var nog en månad, sedan brukar jag sluta. Man bryter smärtcirkeln. Sedan har jag försökt förklara för läkaren att jag hellre vill ha Tramadol för att kunna ta i alla fall ett litet glas vin på lördagarna, men då tittade hon misstänksamt på mig som om hon trodde att jag var ute efter att blanda alkohol och tabletter.


Och varför skulle du vilja blanda alkohol och tabletter? Är man redan dålig vill man ju inte bli sämre. Hemskt att bli så misstänkt. Och jag som jobbat mycket helger, har tyckt om att dricka vin ex. en måndag istället. Då är jag alkoholist tycker en del. " Har du festat en måndag" var en vanlig kommentar. Men jag brukade säga att: När du satt nersjunken i soffan i lördags var jag på jobbet.- Slutsats: Beter man sig inte som alla andra, är man lömsk.


Hej! Fick Dexofen efter att jag fått min nya höftled inopererad och klarade mig så länge jag låg kvar på sjukhuset.Första natten jag kom hem fick jag hallucinationer,fruktansvärt obehagligt!Slutade tvärt med medicinen och återgick till min gamla medicin Diclofenac T ratiopharm + Alvedon vid behov och sen hade jag inga mer konstigheter.Däremot blev jag inte tagen på allvar när jag ringde sjukhuset,men jag mådde bra av mitt byte... Vi reagerar tydligen olika....


Jag har provat flera mediciner som ska ha samma verkan. Dexofen fick jag vansinnig magvärk av, det gick inte alls. Hoppas du blir bättre.


Är egentligen inte alls intresserad av Artros men äter Dexofen nu. Opererades för Hallux Valgus förra veckan och fick utskrivet Tramadol, Voltaren T och Panodil 1g. Fick mycket lite smärtlindrning av denna kombo och hade riktigt ordentliga smärtor. Min sambo fick ringa läkaren som då skrev ut Panocod som jag skulle ta tillsammans med Voltaren.. Inte bra. Började klia som rena f-n, fick frossa och kräktes 11 ggr den dagen. Allergi. Story of my life... Så då fick jag Dexofen som skulle tas med Panodil eller/och Ipren. Vad hände då? Tja, smärtan avtog lite (hade nog hunnit gå ner av sig självt ganska bra vid det här laget) men min NÄSA har fått en hel arme av små minibölder!??!?!? Jag har blivit ordentligt torr i ansiktet trots att jag druckit kopiösa mängder vatten, ätit bra och försökt smörja in mig när jag inte glömt bort i "fyllan o villan". Man blir nog lite groggy av Dexofen har jag konstaterat. :) Någon som upplevt detta? Läste på FASS sida om nässelutslag som en inte så trolig biverkning. Men detta ser inte ut som nässelutslag av den sort jag fått tidigare. Ömmar men kliar inte. Några idéer om vad det kan vara? Sen vill jag bara tillägga till alla knäppskallar som verkar finnas på sådana här sajter. Blanda ALDRIG dessa starka mediciner med alkohol! Det innebär ren livsfara och tyvärr dör många varje år av just den blandningen. Som astmatiker kan jag intyga att det är LÅNGT ifrån skönt eller på något sätt underhållande att inte kunna andas!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons