Forum Artros


Forumtråd: Artros - vilket yrke kan man ha?

Tips och råd önskas!

Ska försöka göra en lång historia kort.

Jag är 32 år och har levt med artros/artrit i över 10 år. Det började i knäna men sen har det även manifesterat sig i axlar och nu på senaste i högra höften. Jag har under dessa år provat på olika yrken för att se vad som orsakar minst problem och smärta. Jag började med stående jobb (receptionen och dylikt innan symtom började visa sig). Detta var inte alls bra för knäna som svällde upp och jag fick till och med bakercystor på baksidan av knäet/benet.
Då fick jag för mig att ett kontorsjobb skulle vara bättre. Skaffade mig ett sådant och insåg väl ganska snabbt att sitta still bara gjorde saken värre och allt skrivande på tangentbordet gjorde att mina fingrar även började svälla upp.

Under alla årens lopp så har jag alltid märkt att min kropp mår bäst när den är aktiv. Jag tänkte då att jag skulle vända helt på min profession och började utbilda mig till snickare. Mina knän mår betydligt bättre då jag rör på mig mycket, men nu har jag istället börjat få extrema smärtor i högra höften och jag är nu rädd för att jag även måste ge upp min "dröm" om att bli snickare pga av rörelserna som tillhör byggbranschen.

Jag börjar få slut på idéer om vad jag skulle kunna jobba med utan att min artros slår ner mig både fysiskt och psykiskt. Självförtroendet börjar få sig en rejäl törn och det börjar kännas lite hopplöst.
Värt att notera är jag inte går på någon medicin och har valt detta pga att medicin bara verkar lindra smärta och man i längden kommer få problem med levern (också). Jag är rädd för att ta smärtstillande då bieffekt av detta även då är, enligt min mening, att man fortsätter göra kroppen skada fast man då inte känner detta pga medicinen.

Tack på förhand.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons