Forum Artros


27 år med Artros i AC-Led - Hjälp

Hej, Bakgrund: För ca 1,5 år sedan fick jag diagnosen Artros i AC-Leden, den led där nyckelbenet fäster mot axeln. Jag har alltid levt ett mycket aktivt liv med träning av olika slag så som simning, kamsport och styrketräning och kan väll anses som mycket vältränad. Smärtan från Artrosen uppkom över en dag i princip, jag var på gymmet i vanlig ordning och lassade på för att köra bänkpress när det smärtade till. Jag hade vart med om att det smärtat till på liknande sätt tidigare men skillnaden denna gång var att smärtan inte gick bort. Idag har jag mycket svårt att träna på den nivån jag vill och kämpar konstant med smärtan under mina träningspass, även om det under perioder kan kännas ganska ok. Till min fråga: Hur stor är risken att få ett förvärrat sjukdomstillstånd pga träning och varför tror ni att jag fått artros just där?` Söker man på Artros så får man massor av info om Reumatism, är det vad jag har? Drabbar inte den sjukdommen alla leder vad som lider? Som jag skrev ovan är jag en person som gillar att röra på mig och har stora ambitioner att tävla i min idrott men ovissheten om jag jag kan bli sämre är otroligt jobbig. Hur brukar Artros arta sig över tiden och finns det läkemedel som kan göra att risken för att bli sämre minskar? Mycket tacksam för svar!

Testa att gå över till LCHF kost några månader. Har läst om rätt så många som blivit bättre till helt friska med denna antiinflammatoriska kost. Många med reumatiska besvär äter ju numera LCHF för detta. Då kanske du slipper en massa onödiga mediciner och kan få lite extra hälsa på köpen. Kolla info på www.kostdoktorn.se. Mvh Wille


Kenneth, Medmänniska. Jag tycker precis detsamma som WilleJ och att du skall ta det lugnt ett tag med träningen, man kan träna för mycket. Mvh Medmänniska- Kenneth.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons