Här krossas myterna om artros

Netdoktor slår hål på myter om folksjukdomen artros. Över en halv miljon svenskar lever med sjukdomen och tillsammans med Leif Dahlberg, professor vid Lunds universitet och överläkare i ortopedi vid Skånes universitetssjukhus tar vi upp de vanligaste myterna om sjukdomen.


bessie webb ljusare
Publicerad den: 2017-06-01
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Artros ger smärta och stelhet och är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige. Totalt beräknas 800 000 personer ha artros i någon form, många utan att känna till det.  

– Trots att artros är en av våra vanligaste folksjukdomar så råder det en stor okunskap om sjukdomen. Det finns väldigt många seglivade myter om artros som det är dags att slå hål på, säger Leif Dahlberg, professor vid Lunds universitet och överläkare i ortopedi vid Skånes universitetssjukhus.

Annons
Annons

För tredje året i rad uppmärksammas Artrosdagen på olika håll i landet. Netdoktor befann sig på Centralstationen i Stockholm under Artrosdagen. I klippet ovan tar Leif upp de vanligaste myterna om ledsjukdomen artros.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Birgitta Johansson 2017-06-2 22:37 (22 månader sen)

  Bra information men så svårt att höra vad de säger !

 • Avatar Marita Norlin 2017-06-5 03:06 (22 månader sen)

  Hej. Skulle se och höra den intressanta utfrågningen av Leif Dahlberg, professor vid Lunds universitet och överläkare i ortopedi vid Skånes universitetssjukhus. Jag hörde INGENTING! Undertexterna var på Spanska. Jag är hörselskadad och brukar klara mig med mina hörlurar men det fanns inte en chans med bakgrunds-surret. Synd, det var nog intressant det de talade om. Med vänliga hälsningar MN

 • Avatar Barbro 2017-06-9 00:06 (22 månader sen)

  Oj, oj, oj! Usel ljudupptagning - och undertext på spanska..?
  Ni kan väl lägga ut en artikel i text så att vi kan ta del av den här viktiga informationen?

 • Avatar Kristna Åbrodd 2017-07-16 16:36 (21 månader sen)

  Omdömeslöst att ha ett samtal på en så bullrig plats, särskilt som den i huvudsak vänder sig till äldre personer. Går inte att höra någonting. Gör om!

 • Avatar Torbjörn 2018-01-24 12:33 (14 månader sen)

  Intressant och bra, men, filtrera bort bakgrundsljudet. För mig som har nedsatt hörsel är det mkt svårt att höra allt.


Annons
Annons
Annons
Annons