Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Film: 3 myter om ledsjukdomen artros

Det finns en hel del myter kring artros, trots att det är den vanligaste ledsjukdomen i världen. Här spräcker vi hål på tre av dessa myter. Passa även på att lära dig mer om symtom, behandling  och en hel del annat om sjukdomen på Artros-hjälpen.se.


Publicerad den: 2019-03-01
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Gå utbildning om artros

Artros är en väldigt vanlig ledsjukdom och med sjukdomen kommer smärta, funktionsnedsättning och ledförändringar. Runt var fjärde svensk över 45 år har artros – vilket motsvarar nästan en miljon människor. Många har artros utan att veta om det, vilket kan leda till att man inte vänder sig till sjukvården i tid för att kunna förebygga och behandla sjukdomen på bästa sätt.

Genom utbildningen på Artros-hjälpen.se lär du dig mer om artros och dess behandling, men också om vad du själv kan göra för att leva ett bra liv med sjukdomen och hur du kan minska risken för att utveckla den.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Gå till Artos-hjälpen.se >>>

 

DELTA I ENKÄTUNDERSÖKNING: Har du fått vård enligt patientlagen?

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2019-09-12 21:28 (3 år sen)

    Har ätit MOVO nyponkapslar i flera år. De hjälper så jag har aldrig ont av min knäartros, men nu har jag blivit stelare och mer orörlig. Svårare för att gå, i ojämn terräng går det inte alls, trots hjälp av stavar. Men kapslarna hjälper mot smärtan. Försökte sluta för att testa, men då kom smärtan tillbaka

  • Avatar Tidigare användare 2019-07-19 12:20 (3 år sen)

    Tacksam för bra info om artros. Artrosdrabbade får efter besök hos sjukgymnast klara av att själva behandla artrosen, vilket artikeln klart visar på.
    Önskar ändå info om röntgen. Även om röntgen inte visar artrosen ifrån början så finns ett utgångsläge samt att det kanske skulle visa på andra behandlingsbara tillstånd. Att bli av med smärtan är mycket värt. Artrosen förändrar vardagslivet.


Annons