Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Artros

BOA hjälper artrospatienter

BOA står för Bättre Omhändertagande av Artros, och är ett projekt som startade med anledning av att det bara är en bråkdel av de patienter som opereras på grund av artros som fått träffa sjukgymnast före operation.


Publicerad den: 2008-12-01 Uppdaterad den: 2008-12-01
Författare: Terese Alvén

Annons

Trots att information, träning och viktkontroll är grunden i artrosbehandling är det endast en bråkdel av de patienter som opereras på grund av artros som har träffat en sjukgymnast vid något tillfälle innan operationen. Det är en av anledningarna till att Bättre Omhändertagande av Artros (BOA) initierades.

Ökad livskvalitet

Målet med BOA är att sjukvårdskonsumtionen och sjukskrivningarna till följd av artros ska minskas samt att livskvaliteten och aktivitetsnivån hos patienter med artros i främst höft och knä ska öka. Alla patienter med artros ska bli erbjuden rätt information och träning efter gällande behandlingsriktlinjer och kirurgiska ingrepp ska bara ske när annan behandling inte ger tillfredsställande resultat.

Läs mer om BOA-registret här.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

DELTA I ENKÄTUNDERSÖKNING: Har du fått vård enligt patientlagen?

Annons
Annons
Är du sjukvårdspersonal?
Läs mer om artros på NetdoktorPro »
Hitta ICD-10/diagnoskod för artros »

Annons