5 tecken på att din ledvärk kan vara artros
Behandling | Artros

5 tecken på att din ledvärk kan vara artros

Artros är en kronisk ledsjukdom som medför långdragna besvär som påverkar både vardagsliv, fritidsaktiviteter och välmående i stort. Därför är det viktigt att behandla sjukdomen och inte bara fortsätta som vanligt. 


Joint Academy (Arthro Therapeutics AB)
Innehållet är framtaget av: Joint Academy

Men för att kunna behandla sjukdomen måste du såklart först få diagnosen artros. Här har vi därför listat några tecken på att din ledvärk kan vara artros. Kom dock ihåg att du måste ha kontakt med en specialist (en ortoped eller fysioterapeut) för att ställa en fast diagnos.

Belastningvärk 
Det första och mest framträdande symtomet som uppkommer vid artros brukar vara smärta vid belastning.   

Vilovärk 
När sjukdomen utvecklas kan det med tiden vara så att det börjar göra ont även i vila.   

Stelhet 
I takt med att brosket bryts ned påverkas även rörligheten i leden. Detta gör framförallt att leden känns stel efter att ha vilat en stund.   

Svullnad 
Det är inte helt ovanligt att lederna svullnar upp vid artros, även om det inte uppkommer i samtliga fall. Detta är ofarligt och brukar gå över relativt fort.   

Trötthet 
Artros påverkar, liksom många andra kroniska sjukdomar, även din energinivå. Det kan dock gå att bli lite piggare med hjälp av fysisk aktivitet. 

joint academy diagnos inom 24h2

Med Joint Academy får du en konsultation inom 24 timmar samt ett behandlingsprogram anpassat efter just dig. Behandlingen, som huvudsakligen består av individanpassad träning och utbildning, minskar symptomen och förbättrar funktionen i din led.  Du får tillgång till en personlig fysioterapeut och verktyg för att följa dina framsteg i realtid.

Det här ingår:

• Diagnostisering av knä- och höftledsartros inom 24 timmar
• Individanpassad behandling av knä- och höftledsartros
• Tillgång till personlig fysioterapeut
• Gratis vid frikort
• Inga köer eller väntetider 

 joint academy starta din behandling idag

 


Annons
Annons
Annons
Annons