Pollensäsongen är här


bessie webb ljusare
Publicerad den: 2011-04-01
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Nu startar pollensäsongen och redan till helgen förväntas alträd börja blomma och därmed ge många pollenallergiker besvär, skriver palynologiska laboratoriet vid Naturhostiriska riksmuseet i ett pressmeddelande.

Det gäller dock inte över hela Sverige.

-I Stockholmsregionen väntas alträd blomma redan till helgen. Helt beroende på väder kan det också bli höga halter av alpollen väster om Stokholmsregionen, men halterna sänks med nederbörd, säger Kerstin Alm Kübler, intendent vid palynologiska laboratoriet till Netdokor. 

Annons
Annons

I södra Sverige har alpollen redan kommit igång och det väntas bli höga halter. Det är svårt att ge exakta prognoser men i södra Sverige har man redan fått fjärttransporterad pollen. Svenskar som bor i norra Sverige kommer däremot vara befriade från pollenbesvär ett tag till.

-Den lokala blomningen i norra Sverige dröjer ett tag till, men pollenprognosen igår visade att det kan komma låga eller måttliga halter av pollen med fjärrtransport, säger Kerstin Alm Kübler.

Dagens pollenprognos visar att stockholmare kan vänta sig låga till måttliga halter av alpollen och låga halter av hasselpollen. Den lokala blomningen av al och hassel väntas komma igång under helgen och då stiga snabbt. Men redan på måndagen kan de sjunka med hjälp av nederbörd.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar awesome links for you 2013-08-21 15:31 (7 år sen)

    oGouYz A big thank you for your post.Much thanks again. Will read on...

  • Avatar news 2013-07-13 08:23 (7 år sen)

    jDO4x9 I am so grateful for your article.Really looking forward to read more.

  • Avatar social bookmarks 2013-06-22 03:03 (7 år sen)

    Jxp1SF Say, you got a nice article post.Really looking forward to read more. Want more.


Annons
Annons
Annons