Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Pollen kan påverka jobbprestation

En ny undersökning visar att sex av tio pollenallergiker inte presterar lika bra som vanligt på jobbet på grund av effekterna av sin allergi.
Annons

Vid den här tiden på året lider cirka 25 procent av Sveriges befolkning av pollenallergi. Vanliga besvär är rinnande näsa och kliande ögon, men trötthet är det som har störst inverkan på arbetsprestationen.

– Du blir väldigt trött när du har en allergireaktion på gång. Med det följer att du inte kan koncentrera dig så bra, du har inte samma kapacitet som annars, säger Ingalill Bjöörn, ordförande för Astma- och allergiförbundet, till Metro.

Enligt undersökningen, som Novus har gjort bland medlemmar i tjänstemannafacket Unionen, uppgav 62 procent av pollenallergikerna att deras arbetsprestation påverkas negativt under pollensäsongen. De vanligaste problemen uppgavs vara trötthet, att man inte känner sig klar i huvudet och att man blir sur och irriterad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-09-16 18:33 (11 år sen)

    He-he, gjf8re lidelsene venerverdige, kanskje????? Stelle pent med dem, se5 vi har dem lenge??? Ne6e6h, syntes egentlig at livet er bra, og at mine lidelser blir litt mindre for hver dag. For he5penteligvis se5 blir jeg ogse5 litt mindre etter hvert, he-he. Men allergier er ikke noe morsomt, det er sikkert og vist. Jeg sliter ikke se5 hardt med pollenallergi lenger, men det er verre med allergien mot: Hvete, melk, svin, okse og SJOKOLADE!!!!! Alt som er godt, er huff, huff. Tja, vin er jeg vist ikke allergisk mot........ Klemz Grethe


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons