Nyhet | Pollenallergi

Björkpollen på väg

Björkpollensäsongen kan komma två veckor tidigare än normalt. I år väntas betydligt mer pollen än i fjol, då halterna var rekordlåga.
Annons

Enstaka björkar i gynnade lägen blommar redan i Sydsverige vilket är ovanligt tidigt. Den gångna helgen uppmättes höga halter av björkpollen i Skåne och låga halter på både väst- och östkusten i höjd med Göteborg och Västervik.

Nu närmast talar väderprognoserna om regn och blötsnö men efter regn kommer solsken och därmed också chans för björkarna att på allvar slå ut i blom och börja sprida pollen som kan ha betydelse för pollenallergiker.

Den tidiga vårvärmen i mars är det som gjort att björkarna nu i princip står helt beredda till blomning i hela Götaland och södra Svealand.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Läs också: Behandling av pollenallergi.

Diagnosen pollenallergi.

Goda råd vid pollenallergi.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu