Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Glutenfria varor dyrare på apotek

Glutenfria matvaror är dubbelt så dyra på apotek jämfört med i vanlig livsmedelsbutik. Det visar en jämförelse som fyra av Sveriges radios lokala stationer har gjort.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-10-21

Annons

Prisskillnaden innebär en merkostnad som drabbar skattebetalarna hårt, eftersom landstinget subventionerar apotekets varor för allergiker under 16 år.

Sveriges radios granskning visar att en kasse med glutenfria matvaror från Apoteket är dubbelt så dyr jämfört med en vanlig livsmedelsaffär. Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket försvarar bolagets höga priser och menar att en vanlig livsmedelsbutik kan ha lägre priser eftersom de kan ha större lager och sälja mer än vad ett apotek kan göra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-03-27 21:58 (10 år sen)

    Hmm privatiseringen skulle ge oss konsumenter lägre priset med samma utbud, samma eller bättre kvalitet och samma säkerhet genom effektivisering, och tydligen så var det en effektivisering att ha små lager, och inte saminköpa här gäller tydligen inte stordrift fördelar som gemensamma inköp för alla apotek i hela sverige,

    ett tydligt misslyckande och ett svek mot svenska Folket

  • Avatar Tidigare användare 2013-10-22 11:35 (10 år sen)

    Tycker att detta är väldigt tråkigt att man ska betala mera för sina vaoror i alla butiker Allt är mycket dyrare.Har man då pension och en dålig sådan så blir det att vända på varje krona.Så får det inte vara i Sverige.Tänk så många andra som får hjälp med ersättning men inte vi som har celiaki.
    Har även giftstruma så det blir också en x-tra kostnad

  • Avatar Tidigare användare 2013-10-22 06:53 (10 år sen)

    Föga förvånande, Apoteken idag är geschäft. Säljer en massa hudvårdsprodukter, kosmetika och annat som inte har med läkemedel att göra. En tub Treo kostar på Apoteken 49 kr och i livsmedelsbutiken 39.90


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons