Glutenfria varor dyrare på apotek

Glutenfria matvaror är dubbelt så dyra på apotek jämfört med i vanlig livsmedelsbutik. Det visar en jämförelse som fyra av Sveriges radios lokala stationer har gjort.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2013-10-21
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Prisskillnaden innebär en merkostnad som drabbar skattebetalarna hårt, eftersom landstinget subventionerar apotekets varor för allergiker under 16 år.

Sveriges radios granskning visar att en kasse med glutenfria matvaror från Apoteket är dubbelt så dyr jämfört med en vanlig livsmedelsaffär. Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket försvarar bolagets höga priser och menar att en vanlig livsmedelsbutik kan ha lägre priser eftersom de kan ha större lager och sälja mer än vad ett apotek kan göra.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Ronny Gustafsson 2013-10-22 06:53 (6 år sen)

  Föga förvånande, Apoteken idag är geschäft. Säljer en massa hudvårdsprodukter, kosmetika och annat som inte har med läkemedel att göra. En tub Treo kostar på Apoteken 49 kr och i livsmedelsbutiken 39.90

 • 20140308110012
  Diana 2013-10-22 11:35 (6 år sen)

  Tycker att detta är väldigt tråkigt att man ska betala mera för sina vaoror i alla butiker Allt är mycket dyrare.Har man då pension och en dålig sådan så blir det att vända på varje krona.Så får det inte vara i Sverige.Tänk så många andra som får hjälp med ersättning men inte vi som har celiaki.
  Har även giftstruma så det blir också en x-tra kostnad

 • Avatar Daniel 2014-03-27 21:58 (6 år sen)

  Hmm privatiseringen skulle ge oss konsumenter lägre priset med samma utbud, samma eller bättre kvalitet och samma säkerhet genom effektivisering, och tydligen så var det en effektivisering att ha små lager, och inte saminköpa här gäller tydligen inte stordrift fördelar som gemensamma inköp för alla apotek i hela sverige,

  ett tydligt misslyckande och ett svek mot svenska Folket


Annons
Annons
Annons