Forum Allergi


Forumtråd: test för corona vid ms

Min son bor i Nederländerna och har ms och nu uppmanades alla MS patienter att lämna ett blodprov för att testa mot corona. Varför? Trodde man testade med skrap på tungan.Vad visar det provet i så fall som inte skrap kan visa. MVH Pullman

Hej, min fråga handlar om Corona viruset och är inte direkt kopplad till ms. Jag hittade ingen tråd om Corona i stort.
Jag har haft diarré, illamående och yrsel i ca 10dagar.
Inga kräkningar, ingen feber, snuva, hosta el halsont.
Jag tillhör inte någon riskgrupp.

Magsjukan jag har nu liknar inte någon jag har haft tidigare dvs: maginfluensa, vinterkräksjuka och matförgiftning.
Jag känner mig sjuk och orkar inte vara uppe någon längre stund. Yrseln påminner om åksjuka. Jag är även känslig för ljud och starkt ljus.

Trots att jag mår illa kan jag känna mig både hungrig och törstig. Jag äter och dricker utan problem. Om jag börjar med att äta ett kex eller liknande kan jag lätt sätta i mig en normalstor portion med tex pasta och köttfärssås. När jag har ätit känner jag mig mindre illamående (obs inte lågt blodsocker! ). Efter några timmar kommer maten ut igen bakvägen i form av diarré.

Jag blir inte bättre men tack och lov inte heller sämre. Behöver definitivt inte träffa en doktor el belasta sjukvården på något sätt. Avvaktar och ser om det går över av sig själv. Utgår från att den här magsjukan smittar ungefär som maginfluensa. Tänker inte träffa folk förrän jag har varit symptomfri i 48h.

-Kan min magsjuka bero på Coronavirus trots att jag inte har någon feber, hosta el liknande?

All information på TV, radio, internet och tidningar pumpar ut budskapet att symptom på Corona är feber, hosta och snuva. Diarré nämns aldrig trots att det det kan vara symptom på Corona även om det anses vara ovanligt.

-Hur kan man veta att det inte är många fler Coronasmittade som bara har problem med magen?

Om de inte inser att de kan vara smittade hör de inte av sig till sjukvården el uppmärksammas på något annat sätt. Risken är stor att de smittar andra eftersom de inte är tillräckligt försiktiga.

//CK

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons