Forum Allergi


Ständig snuva och ögonklåda.

Hej!
Min fru är allergiker sedan många år tillbaks och har kostaterad pollenallergi. Får klia i ögonen och besvär som liknar förkylning och ibland övergår i bihåleinflammation. Har tyckt mej se att besvären minskar när vi reser eller när vi är i vårt sommarhus. Bor i en vanlig 60-talsvilla som, såvitt vi vet, inte har några mögelproblem. Har trädgård med många olika växter. Hon har varit hyfsat fri från besvär under de fem veckor vi varit i sommarhuset som ligger mitt i naturen med massor av gräs, klöver osv. Min fru tar ständigt Ebastin och Avamys och Tilavist när hon har besvär. Så snart vi kom tillbaks till vårt "vinterhus" startade problemen med nysningar, snuva och kliande ögon.
Någon som har ideer kring allergena växter? Jag hittar listor på växter som är "snälla", men inte på olämpliga sådana.
Eller några andra ideer?
Pelle

Eftersom besvären startade efter ni kommit tillbaks till vinterhuset skulle jag till först granska huset; inredning, alla material etc. T.ex spånskivor innehåller formaldehyd som kan orsaka ögonklåda, snuva, harklingar, hosta etc. Jag tror att syndabocken är huset och eftersom din fru är allergiker förstärks symptomen. Lycka till med utredningarna.
hälsn. morbusx


Gör ett nytt allergitest på vårdcentralen och se om det är någon ny allergi eller om de har missat något. Be om att få ett pricktest eftersom ni inte har någon gissning på vad det skulle kunna vara!
Lycka tlll!


I vecka efter att vi rivit ut all organisk inreding (spånskivor) i källaren försvann liknande besvär.  Vi tog hjälp av en mögelhund  (finns vissa besiktningsföretag som använder denna teknik). Tidigare har jag reagerat kraftigt  på lim till plastmattor som användes under 60 70 talen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons