Forum Allergi


Singul-air.....

Hej finns det nån här som tar Singulair. Jag har fått medicinen men vågar inte ta den, den är ju full av biverkningar. Bland annat står det att man kan få astma av medicinen!!!!!!!!!

Hejsan Nettan jag har ätit Singulair i flera flera år och har inte fått några som helst biverkningar av medicinen. Men jag vet några som har fått dålig sömn av Singulairen. Så det är nog lite olika. ha det gott i sommarvärmen


Hej Nettan! Alla mediciner som har verkan har även biverkningar. Men medicinerna är ju undersökta och hjälper de flesta, och svåra biverkningar är det bara ett fåtal som får. Så att inte ta en medicin man fått utskrivet pga rädsla är ju bara så dumt! Du kommer ju att märka om du inte skulle tåla den och får i så fall berätta det för din doktor. Jag känner många som äter Singulair och som blivit mycket mycket bättre i astman, däribland jag själv. Min dotter däremot fick biverkningar på en gång, blev alldeles het o röd om kinderna båda gånger vi provade (en gång kunde ju berott på annat). Men i hennes fall var det troligen överkänslighetsreaktion mot färgämnet i medicinen. Det berättade jag för doktorn och då fick vi istället utöka andra mediciner och låta bli Singulairen för just hennes del. Så ta medicnen regelbundet du och märker du nåt konstigt ringer du till mottagningen och berättar det. När du läser om biverkningar i FASS skall du inte låta dig bli förskräckt av biverkningar som är jättesällsynta, som kanske en av 1000 personer får! Dessutom står bara magont och huvudvärk som biverkningar som fler än 1 av 100 personer fått! Lycka till och hoppas du blir lika mycket bättre av Singulair som tillägg till din vanliga astmamedicinering som jag blivit!


Jag har fått diverse saker tidigare (i några år) Seretide, Flutide, Pulmicort, etc + Bricanyl, men inte tagit det här med astman riktigt på allvar. Nu har det blivit värre och jag har blivit ordinerad: Pulmicort 2 doser morgon, 2 doser kväll Oxin 1 dos morgon, 1 dos kväll Singulär 10 mg (starkaste) Bricanyl vid akuta besvär. Jag håller mig helst till saker som många människor har använt i många år så man *vet* att det inte har läskiga bieffekter. Är det något av ovanstående som bör undvikas eller något man bör tänka på? Det som beskrivs på sidan: www.medications.com/se/singulair är rejält otäckt. Har någon erfarenheter av liknande bieffekter?


Hej på dig ...Jag har ätit Singulair nu i 11år och den enda biverkningen jag fick ..några små prickar på magen som försvann nästa dag. Jag mår jättebra av att äta denna medicin har sällan Astma nu för tiden så ta den du när du fått den.mvh enga


Hej jag har också ätit singul-air i många år och inga biverkningar som jag har märkt, tycker istället att den hjälpt mig som tillägg till mina andra astma mediciner. Ha det bra och lycka till


Kollar man i "stora FASS" ser man att astma står rapporterat för barn i åldern 6 månader - 2 år. För vuxna, ett underlag på runt 4 000 patienter, upptäckte man bara huvudvärk och magont som vanliga biverkningar. Inte heller står astma med för barn över två år. Sedan ser man den längre listan, biverkningar rapporterade efter godkännandet. Och de är just det, enstaka rapporter som man därför inte vet hur vanliga de är. Men hade de varit någotsånär vanliga borde fyra tusen människor upptäckt dem, tror jag. Nu kommer jag att låta som världens reklamkille för Singulair, men för mig är den jättebra. Det enda jag märker är att jag kan gå upp för backen hem utan hinder. Och det är en av få mediciner jag har fått som jag tycker smakar någotsånär gott om man inte hinner svälja den så fort. Jag tycker smaken påminner lite om kött på något sätt. Men det är jag. :)


Hej, jag instämmer med tidigare inlägg. Har själv ätit tab.Singulair under fler år och är nöjd.


Hej! Jag tål inte kortison och har därför fått Singular. Den har jag ätit under ett flertal år lite sporadiskt. Har mest besvär vid förkylningar. Den enda biverkningen jag får är att jag blir aggressiv efter ett par veckors användande. En på tiotusen upplever detta så jag hade otur. Det behöver inte alls hända dig. Då gör jag bara uppehåll ett tag och sedan äter jag den igen. Det går ganska bra ändå.


Hej Nettan! Det är väldigt olika hur man reagerar för mediciner. Själv har jag, bland alla andra astmamediciner, Singulair. Jag har aldrig fått några biverkningar av den. Hoppas det kommer att gå bra för dig! Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons