Forum Allergi


mjölkproteinallergi

Då det har konstaterar att jag är både mjölkproteinallergiker och glutenintolerant, kommer den vilsna undran; vad skall jag äta?
Det är omöjligt att finna svar. Finns det någon i detta forum som kan ge mej goda råd - recept.
Eifreim
 

Jag har Morbus Crohn och har blivit totalt nonchalerad i vården. Jag fått det ena receptet efter det andra i 25 år bl.a. mot magkatarr, det var "diagnosen"! Jag har även tillskrivits psykofarmaka för att de tyckt att jag varit deprimerad... Ont överallt i lederna/rygg/bäcken, svåra problem med magen med förstoppning o diarré o blödningar o kramper, bältros, kramper i lederna, trött, migrän osv... Alla mina värden var i botten, akut kris alltså! Jag är 100% glutenallergiker!
Jag har ändrat min kost helt, tagit bort Allt gluten och All mjölkprotein och nötkött vilket har förändrat mitt hälsotillstånd betydligt! Jag köper ingen färdig mat! Utesluter socker, godis o choklad. Den planerade operationen av min tarm är nu avbokad, jag äter ingen medicin längre!
Tips till dig på kost: slå upp info o recept på "Paleo"!
Köp: Smak o luktfri ekologisk kokosfett, oliv o rapsolja, kokosmjölk till grytor, kött o fågel, fisk fångad i Atlanten, inte odlad för den fisken föds till stor del upp på spannmål, ät helst ekologiskt, ägg, nötter/mandel, mycket grönsaker, rotfrukter m goda örter o olivolja, baka LCHF- på kokosnötmjöl o/el mandelmjöl. Använd buljong som är ekologisk och utan jäst o socker. Leta på nätet för recept och billigare priser än hälsokostbutik. Tex "Bodystore" där man kan välja tex glutenfritt osv...
Lycka till!


Tips på kokböcker
http://www.mjolkfri.com/boktips/


P.s. Jag äter inte heller soya-produkter, glutenfri havre- o/el andra ersättningsprodukter.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons