Forum Allergi


Hosta o slem men blir inte direkt tät?

Min astma är konstig tycker jag. Känner nån igen sig? Jag får mycket hosta o retningar så jag nästan kräks ibland, samt mycket slem på morgar samt ibland på dagtid. Men jag blir aldrig så tät att det piper eller jag kippar, men ibland kan andningen kännas lite tung, som om någon sitter på bröstet på mig. Slemmet som kommer upp är ofärgat men segt. Och ändå knepigare: jag bröt armen för ca 5 veckor sedan o under de tre-fyra första veckorna av min "konvalecens" hade jag varken slem eller hosta. Kan någon förklara detta för mig?

Hej! Din astma låter inte alls ovanlig för en astma som inte är okej behandlad. Dina symptom är ju rätt så typiska för astma. Alltså behöver du boka tid och förklara för din läkare (helst en specialist på astma om möjligt) symptomen på samma sätt som här så du får en bättre fungerande medicinering. Men det där att du inte mådde lika dåligt i astman under läkningstiden av armbrottet förstår jag inte riktigt. Kanske var du sjukskriven och mindre i mijöer (rökning, dofter, djur) som du inte tål? Kanske påverkade den upptrappning av kroppsegna stresshormoner som armbrottet och värken förde med sig att de även fungerade som astmamedicin. Du vet att kortison som ingår i astmamediciner utsöndras naturligt av kroppen och mer under stress. I så fall kan det tänkas att du skulle må jämt lika bra i astman under optimal kortisonmedicinering. Även kroppsegen adrenalin kan ha påverkat. Diskutera saken med din doktor och berätta gärna här sedan vad han/hon tyckte. Vi får hoppas din astma håller sig på den här nivän att du inte blir direkt tät, men att hosta, harkla och ha tyngd över bröstet kan vara nog så besvärande och jobbigt. Men dessa symptom kan som sagt oftast behandlas bort. Du kan också söka stöd bland andra drabbade i Astma- och Allergiföreningen på din bostadsort. Hälsningar Leenu /aktiv i Astma- och Allergiföreningen i Stockholm


Kunde det bero på att du inte rörde dig och ansträngde dig så mycket under den tiden du hade ont och var mer stillsam, så slemmet kom inte att reta på samma sätt.??! Jag känner till detta med slem och hosta trots ej förkylning eller så. Det är så förbaskat jobbigt. Jag läste nyligen om Kol. Så jag tänkte att det kanske har något samband. När jag duchar och böjer huvudet bakåt så rinner det också till slem så jag upplever att det sitter långt bakom näsan/halsen.Och att det lossnar när jag blir varm och böjer halsen bakåt. Det liksom lossnar då. Har opererat bort halsmandlarna i tonåren vad tror ni, kan det ha med detta att göra. Det här har jag undrat över i så många år och inte kommit fram till något svar. Men slem i halsen och när jag promenerar känns det tungt att andas. Har jag en tunn halsduk fom även går upp över munnen känns det ännu svårare. Kan detta ha med allergier att göra. Är det bihålorna kan tro. Jag detta var många svar, funderingar o frågor. Är det någon som känner igen sig eller kan svara.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons