Forum Allergi


Göra slingor med astma?

Hej! Finns det någon som har erfarenhet av hur det fungerar att bleka / färga slingor när man har astmatiska besvär? Jag får inga astmaattacker men använder en underhållsdos av Symbicort för att undvika långdragna förkylningar, hosta och luftrörssmärtor. Törs man sätta sig i en frisörstol och göra slingor? Man kanske skulle hålla sig till ECO-färgerna som finns numera?

Hej! Om du inte redan gjort det, prova gärna att ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Vilka effekter ger snuset åt en astmatiker? Kan slemproduktion och hosta öka? Eller påverkar det inte astman? Hoppas på svar, något jag funderat på länge?!


Ojdå de blev lite fel, skulle starta en ny diskussion. Nybörjar fel :)


Hej! Jag tar pulmicort som underhållnings dos med, och jag har färgat själv och gjort high lights hos frisören och inte haft några problem. :)


Ang frisör och astma Brukar ha samma problem själv. För det första brukar det spela in hur jag mår just när jag går till frissan. Eller rättare sagt är astman dålig och lättretad går jag INTE till frissan. Några tips: Beställ tid tidigt på morgonen. Innan det vart mycket kunder i salongen och mycket sånt som luktar. Berätta att du har astma - då kanske de kan tex placera dig nära ytterdörren och öppna den om du behöver luft. Ta extra medicin innan och ta tex en dos symbicort/bricanyl/ventoline innan håret ska sköljas är ju då det luktar som mest. Drick kaffe och ha ngn form av halstablett att suga på. Färga håret etc gör jag hemma nuförtiden och har medicinen nära samt möjlighet att vädra och det fungerar bara bra. Lycka till /ninn

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons