Forum Allergi


Glutenintollerant.

Hej! Jag har fått reda på att jag förmodligen är glutenintollerant. Har lagt av att äta gluten. Nu undrar jag om någon vet var online man kan få tips och ställa frågor gällande detta. T.e.x om jag ska baka glutenfritt bröd, hur slipper jag få det så himla torrt? Mvh. Susanne

Hej Jag har också glutenproblem. Efter en prövotid på tre månader, då jag var helt glutenfri för flera år sedan, och hade under den tiden, en mycket bra mage, slutade jag med glutenfritt just p.gr.a. det smuliga brödet. Jag har börjat med glutenfritt nu igen och det har börjat finnas bättre bröd i frysdisken nu också. Har inte bakat denna gång men jag har sett i Matklubben.se, där du kan bli medlem, att det finns bra recept på bröd. Gå med i den klubben på nätet. Där kan man få många goda tips. Hör gärna av dig. Anita


Det finns glutenfria bagerier här och var i Sverige, i Göteborg, Malmö och Västerås i alla fall vad jag vet. Blomgrens glutenfria bageri i Göteborg har jättegott bröd. Deras lussekatter smakar precis som vanligt. Så det går uppenbarligen att få till det. Eller köpa in och frysa ner för festliga tillfällen. Jag tycker att bakresultatet beror på vilket mjöl man köper. Finax mjölmix funkar bäst för mig. De kassa mjölerna är de som låter som potatismjöl när man klämmer på dem för det är så attans mycket stärkelse. Fram med fler tips! Jag är också jäkligt hungrig!


är oxå gluten. dock avstår jag från att baka så mycket .. men mat och annat så letar jag runt på dessa sidor. bästa sidan (enligt mej) är endå den första bloggen du ser nedan, grymt duktig tjej. : http://glutenfrittliv.se/ matklubben.se allergimat.se http://glutenfribak.blogg.se/index.html hoppas du fick lite hjälp =)


Hej. Gå in på celiaki.se Där kan du läsa om bl.a. glutenallergi och få matnyttiga tips och följa utvecklingen. Där kan man bl.a. läsa om hur andra ätit i andra länder, hur man kan laga eget, bästa bakmaskinen, mötas på matforum och beställa översatta kort. Superbra. Och självklart kan du bli medlem. Lycka till. Mvh Sarah, mamma till 2 barn med gluten


Hej! Är också glutenintolerant sedan flera år. Har upptäckt att Mixwells mjöler är lätta att baka med. Dock vill jag poängtera att om du inte är diabetiker, ta då i en del socker i det du bakar. Mixwells har speciella mjöler för t.ex paj, kaffebröd, pizza, muffins, våflfor m.m. Bara att ta i jäst och vätska. Lycka till!

Annons
Annons
Annons