Forum Allergi


Farligt att äta antihistaminer dagligen i flera år?

Hej,
Jag undrar ifall jag har parfymallergi eller doftöverkänslighet? 
Varje dag kämpar jag med alla möjliga ämnen i vardagen som tex shampoo, tvål, tvättmedel, rengöringsmedel, diskmedel, parfym (på andra människor), aircondition, blommor, plötsliga temperatur skillnader. 
Vad som händer är att näsan börjar klia, sväller upp och blir röd och ögonen rinner samtidigt som jag nyser non stop upp till flera timmar. Som värst kan jag nysa från att jag vaknar och reagerat på en doft tills att jag lägger mig sent på kvällen. Jag får ibland lämna jobbet eftersom att jag bara nyser och nyser tills jag blir svag och uttmattad.
Som tur har jag på egen hand upptäckt att antihistaminpiller dämpar reaktionerna ifall jag tar dem förebyggande när jag vaknar. Nu har jag dock läst att man främst använder dessa piller vid pollen och bör endast äta dem under säsongstid. Men jag kan inte leva normalt utan dem och har nu ätit dem dagligen i ca 2 och ett halft år. 
Vad tror ni att jag har för sjukdom och vad kan jag göra åt det? Jag undviker alla dofter så gott jag kan men är näst intill omöjligt. Undrar också ifall det är faflight att äta antihistamin dagligen förebyggande under flera år? Vad är riskerna?
Jätte tacksam för svar och hjälp!!

Låter inte kul alls!! Jag har liknande dock inte alls så allvarligt som dig, men en dammallergi som bara blir värre, har även andra allergier, tycker du borde söka till din vårdcentral som kan hjälpa dig med en remiss till allergiläkare. Jag har även astma och astmaspray hjälper mig vid dammallergi då jag får liknande besvär som du fast lindrigare, och det kan räcka med att jag bäddar en säng el viker en handduk, även nässpray kanske kan lindra fast det är ju inte speciellt bra att anv för mycket, jag tror inte att det är farligt att ta den medicinen tänk på hur många mediciner en del människor tar dagligen! Det är ingenting i jämförelse! Hoppas det blir bättre!


Antihistamin är en relativ säker substans, med generellt få biverkningar. Ibland är anledningen till att korttidsbehandling rekommenderas inte pga av LM utan snarare sjukdomen i sig. Din allergi låter så svår att läkarkontakt låter önskvärt, då kan ni tillsammans diskutera hur du bäst kan undvika allergenet samt lämplig behandlingsstrategi. / Kullerbytta

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons