Forum Allergi


Ev. gluten

Min son är snart 5 år och vi har under 3 års tid utrett om han har gluten. "gluten provet" visar höga värden (102. ska vara under 7) men vi har gjort 3 tarmbiopsier och dom hittar inget fel på tarmen. Finns det någon som har varit med om detta, att dom inte hittar något fel på tarmen trots höga värden? Kan det kanske vara något annat? Det ska visst finnas något som heter sädeslags allergi. Är det någon som vet vad det är? Kan det visa höga värden om man har det? Efter 3 år så tror jag att jag blir tokig snart. Jag tycker så synd om min son.

Mitt prov visades ganska högt men de hittade ingenting i tarmen , nu har jag ätit gluten och mjölkfritt i 1 år och jag mår mycket bättre, sädeslagallergi är väl korn,havregryn,råg,vetekli mm


Tack snälla för ditt svar. kommer du ihåg vad du hade för värde? och var det läkarna eller ditt eget beslut att utesluta både gluten och mjölk?


Hej!Kan nog vara en överkänslighet mot sädesslag som du nämner!har själv samma problem,blev mycke bättre när jag gick över till bröd med lite vete råg korn,havre funkar bäst!gick även över till låglaktosmjölk!magen är mycket bättre!prövade glutenfritt bröd en tid men fick avbryta detta då pollensesången startade fick då astmabesvär som upphörde när jag gick tillbaka till havrebrödet,har inte kännt av astman efter det!lycka till!!


Hej jag kommer inte ihåg värde men de var mitt beslut att utesluta gluten och mjölk och jag mår superbra nu ,

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons