Forum Allergi


D-vitaminbrist och allergier

En förflugen tanke som slagit mig är att det skulle möjligen tänkas att huden blir extra känslig vid D-vitaminbrist. Det skulle till och med kunna vara så att även vid normal nivå av D-vitamin i blodet, kan huden vara extra känslig. Min fundering är att eftersom den naturliga bildandet av D-vitamin sker i huden, så borde alts, under de tider när allt tillskott av D-vitamin skedde från huden, så borde alltså halterna av D-vitamin varit högre i huden än i blodet. Då skulle man kanske behöva betydligt högre halter av D-vitamin i blodet för att få ett lagom D-vitamin innehåll i huden. För några år sedan läte jag att ökat vitaminintag skulle vara nyttigt. Jag skaffade D-itamin, men upplevde efter ett tag att jag fick ovanligt mycket klåda på huden, jag slutade med D-vitamintillskottet, då upphörde klådan. Efter ett tag återupptog jag D-vitamin intaget, med samma resultat klåda, då slutade jag med tillskottet. För några månader sedan, upplevde jag min hud som ovanligt skör, började blöda av ovanligt lätta stötar mot huden. Då slog mig tanken att "kliet" skulle ju kunna vara samma sak som känns när ett sår läker. Jag återupptog D-vitaminintaget, och det verkar som om huden har blivit något starkare efter det. Men det troligaste är att är rena tillfälligheter, och sådant som jag missuppfattat. Jag betraktas vanligen som en byfåne, mina teorier brukar alltid vara felaktige?

Lite om D-Vitamin Vitamin D-3 400 IU Skelettbildningen, reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Även bra för immunförsvaret, muskelsvaghet, motverka hjärt-kärlsjukdomar, reumatism och depression. Bra för hud och hår, benskörhet och behövs för upptagandet av kalcium i tarmen. Anses även kunna hämma tumörtillväxt och utvecklande av MS (multipel skleros), därtill minska risken för diabetes.


Ännu en obekräftad missanke om D-vitamin påverkan. Tycker att min prostatainflammation blivit bättre. D-vitaminen tog slut var utan omkring en vecka då återkom besvären, men efter jag åter börjat med D-vitamin har det åter blivit bättre. Men de skulle ju kunna vara placebo.


D-vitamin har ju så många funktioner och det verkar som man absolut inte vet allt. http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin Denna gillar jag. Man får en bra tankeställare: http://johannaskost.blogspot.com/2009/05/att-branna-sig.html Mer sol:-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons