Forum Allergi


Ansträngnings Astma

Hej, Har fått problem med andningen för ca 3 år sen och antar att jag har fått någon sorts astma, pga av symptom av pipande ljud i lungorna, väldigt mycket slem som hostas upp. Problem att andas på nätter och dagligen ibland. Även vid träning som en lugnt kväll hemma. Så har varit ner till vårdcentralen och fått andas in ventulin för att "rensa" lungorna. Men inte hjälper det någonting direkt. Måste fortfarande andas med små andetag. Vilket är väldigt jobbigt när jag är aktiv inom sport. Tänkte bara kolla om någon mer har något liknande, och om han / hon har gjort nått för att lindra det, så man kan leva ett aktivt liv som förut.

Det låter definitivt som att du måste in för utredning och att du behöver cortison att inhalera kontinuerligt. D finns många bra preparat.. Finns cortison kombinerat med långtidsverkande luftrörsvidgare som inhalator mm. (Seretide, Symbicort mfl) Gå till vårdc och kräv att du ska få hjälp. Lycka till! :-)


Hej Nettan och Astman! Jag behöver komma i kontakt med och intervjua personer som har någon form av ansträngningsastma i ett designprojekt kopplat till Philips Healthcare. Syftet är att kunna skapa bättre lösningar för personer med astma att leva ett aktivt liv. Intervjuerna bör ske snarast. Hör av er om ni är intresserade, tack på förhand! Mvh Theresa, Designer


Tack för svaret Netta, var dit och bråka till mig en remiss. Så inväntar tid hos astma / allergi avd på Akademiska huset / uppsala.


Nettan* :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons