Forum Allergi


Allergiska eksem... hennes pappa fattar inte!!

Hej på er Jag har en dotter på 3½ år som har eksem i överflöd, mestadels på händer och fötter. I våras tog hon blodprov och de konstaterade allergi mot hund, häst och katt. Nu får jag veta att hennes pappa tar med henne till stallet dr samtliga ovannämnda djur finns.... han godtar nämligen inte blodprov som bevis... han tror inte att de stämmer!! Är det så att blodprovet kan visa fel? Nån som har goda idéer om vad man gör?

Blodsvaren tycker jag själv som också har tagit dom, stämmer väldigt bra. De visar det du är allergisk mot, men kan däremot missa vissa grejer. Så jag säger lita på testerna till 100 procent speciellt om hon får utslag. Jag fick allergiska eksem när jag var 3 månader första gången och det var mot katt. Är hon dessutom i närheten av pälsdjur, kan hon få snuva, klåda i ögon och svårt att andas. Håll henne borta från det hon inte tål, eller var i af utomhus på avstånd.


Alltså, jag blir så förbannad när jag hör sånt här.. Du får ursäkta, men han leker ju faktiskt med hennes liv. Jag är själv Astmatiker och allergisk mot både pälsdjur och en del växter/pollen. För mig började det med eksem i den åldern du beskriver. För att sedan vid 6 års ålder utveckla astma fullt ut. Jag minns själv när jag var liten hur släktingar tog med mig till bekanta med hund och katt och förmanade mig att inte klappa djuret. Jag antar att det berodde på okunskap, men allergener finns ju i luften överallt. Det handlar egentligen bara om hur mycket känslig man är och om man är känslig mot dem över huvudtaget hur det återspeglar sig hos den drabbade. Om nu pappan trivs i stallet och vill fortsätta gå dit så är mitt tips att han absolut inte tar med er dotter dit utan underviker det i det längsta. Risken att er dotter utvecklar Astma om hon utsätts för mer retningar är större än annars. Och får hon allvarlig astma så kan det bli problem för honom att vara i stallet överhuvud taget. Då han kommer att ta med sig allergener hem. Det skall dock sägas att det inte är en exakt vetenskap på så sätt att hon kommer att utveckla astma eller allergier om hon utsätts för mer. Men att risken ökar det tror jag de flesta är överens om.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons