Har du ileostomi och vill vara med i en klinisk studie?
Rekrytering till studie | Aktiv patient

Har du ileostomi och vill vara med i en klinisk studie?


Publicerad den: 2020-01-28
Författare: Netdoktor

Har du ileostomi och kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård? Då kan det här vara en intressant studie för dig.

Studien går ut på att du får ett titanimplantat, ett så kallat TIES-implantat inopererat under huden. Med TIES®-lösningen kan man leva ett liv utan att ständigt behöva bära en stomipåse. Lösningen är en titanport med ett lock istället för den konventionella stomin. Locket har en lucka som möjliggör tömning utan att ta bort locket. En påshållare som inte vidrör huden tillåter fixering av påsen när den skall tömmas. Det förhindrar också hudkomplikationer. Denna lösning gör det möjligt för patienterna att utöva sina behov när det passar dem. I motsats till den konventionella stomin som tömmer kontinuerligt i en påse.

Du kan läsa mer om TIES®-lösningen på Ostomycure.com.

Kriterier för deltagande:

  • Du har för närvarande en permanent ileostomi
  • Du är 18 år eller äldre
  • Du kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård

Om dessa kriterier stämmer in på dig - anmäl ditt intresse för att delta i studien via formuläret nedan .

Studien genomförs av doktor Pär Myrelid vid Universitetssjukhuset i Linköping och av  Professor Jonas Bengtsson vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg på uppdrag av OstomyCure AS.

Har du några frågor avseende studien, kontakta sjuksköterska Andrea Dahlman på andrea@patientpoolen.se

Intresserad? Anmäl dig via nedanstående formulär!

* Obligatorisk fråga

Genom att klicka på ”Skicka” samtycker du till att Bonnier Healthcare Sweden AB (BHS) behandlar de personuppgifter om din hälsa ("hälsodata") som du lämnar genom att fylla i detta formulär. Du bekräftar även att du har tagit del av vår personuppgiftspolicy.

BHS kommer endast använda din hälsodata och dina kontaktuppgifter för att förmedla ditt intresse av att delta i studien genom att dela dessa uppgifter med ansvariga läkare vid Universitetssjukhuset i Linköping och vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Du har rätt att när som helst dra tillbaka ditt samtycke för framtida behandling av dina personuppgifter..