Har du ileostomi och vill vara med i en klinisk studie?
Rekrytering till projekt | Aktiv patient

Har du ileostomi och vill vara med i en klinisk studie?


Publicerad den: 2020-01-28
Författare: Netdoktor

Pga rådande Coronasituation då endast akuta operationer kommer att genomföras så vet man idag ännu inte när dessa titanimplantationer kan göras. Projektet har därför tyvärr blivit pausat tills vidare. 

 

Har du ileostomi och kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård? Då kan det här vara en intressant studie för dig.

Studien går ut på att du får ett titanimplantat, ett så kallat TIES-implantat inopererat under huden. Med TIES®-lösningen kan man leva ett liv utan att ständigt behöva bära en stomipåse. Lösningen är en titanport med ett lock istället för den konventionella stomin. Locket har en lucka som möjliggör tömning utan att ta bort locket. En påshållare som inte vidrör huden tillåter fixering av påsen när den skall tömmas. Det förhindrar också hudkomplikationer. Denna lösning gör det möjligt för patienterna att utöva sina behov när det passar dem. I motsats till den konventionella stomin som tömmer kontinuerligt i en påse.

Du kan läsa mer om TIES®-lösningen på Ostomycure.com.

Kriterier för deltagande:

  • Du har för närvarande en permanent ileostomi
  • Du är 18 år eller äldre
  • Du kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård