Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Information | Aktiv patient

Vad är Aktiv patient?

Aktiv patient kan du gå kostnadsfria utbildningar,  delta i diagnosspecifika forum och delta i undersökningar och projekt. Du kan också ta del av Journalhjälpen och ställa frågor om kvinnlig gynhälsa till en barnmorska. 


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2021-02-26
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

Genom att gå med i Aktiv patient kan du göra en insats inte bara för dig själv, utan också för andra med samma diagnos. 

Patientutbildningar

Vi tror på att en upplyst patient är en stärkt patient som tar kontroll över sin hälsoresa. Att ha god kunskap om sin sjukdom är något du, dina närstående men också samhället i stort vinner på. Därför är patientutbildningar en viktig del i Aktiv patient.

I våra patientutbildningar kan du som går med i Aktiv patient exempelvis lära dig mer om behandlingsalternativ för din diagnos samt ta del av dina rättigheter och möjligheter som patient. 

Dela erfarenhet med andra i olika forum

I Aktiv patient kan du dela dina erfarenheter med andra och få förståelse och stöttning. Våra moderatorer svarar på frågor och ser till att alla känner sig välkomna i gemenskapen.  Utöver diagnosspecifika forum finns även forum som vi kallar Journalhjälpen och Fråga barnmorskan om gynhälsa, vars syfte är att guida och hjälpa dig som patient. 

Undersökningar

Som medlem i Aktiv patient blir du även erbjuden att delta i enkätundersökningar och andra projekt, som kan bidra till en ökad förståelse för din diagnos och patientgrupp. 

Så blir du medlem i Netdoktor Aktiv patient

För att bli medlem i Netdoktor Aktiv patient skapar ett konto lätt och säkert genom att logga in med ditt BankID.

Efter att du loggat in kan du lägga till diagnos(er) och eventuella läkemedel som du använder, på så sätt kan du bli inbjuden till aktuella projekt, forskningsstudier, patientutbildningar, diskussionsforum och andra aktiviteter kopplat till diagnosen och/eller behandlingen. Klicka här för att gå med i Aktiv patient!

Vi använder BankID för:

  • Säkerheten: Vi värnar om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Identifiering med BankID vid inloggning innebär att ingen annan kan logga in i ditt namn.
  • Det är en väl använd och beprövad inloggningstjänst: BankID är den i särklass vanligaste e-legitimationen i Sverige med över 8 miljoner användare 2019. BankID används i tjänster hos de flesta myndigheter, regioner, banker och ett antal övriga tjänster i samhället.

Dina personuppgifter är skyddade enligt GDPR. Ingen annan användare av Aktiv patient kan se dina personuppgifter inklusive dina uppgifter om din hälsa. Som användare äger du dina hälsodata och kan genom samtycke avgöra hur dina data får behandlas.

Netdoktor, som är en del av Bonnier Healthcare Sweden AB, behandlar den hälsodata du delar med dig av på två sätt:

  • Dels för att ge dig personligt anpassad information om till exempel nyheter, diagnospooler, kliniska studier och andra forskningsprojekt. Du kan också välja att få personligt anpassade erbjudanden om produkter och tjänster.

  • Dels för statistiska sammanställningar. Det innebär att dina data endast ligger till grund för statistik och inte går att spåra till dig som individ.

I inloggat läge kan du ändra hur dina data får användas. För att få datan raderad eller skickad till dig i läsbart format (ett registerutdrag) kontaktar du aktivpatient@netdoktor.se.

Om du vill veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och hälsodata kan du läsa vår personuppgiftspolicy. Vid frågor är du välkommen att när som helst kontakta oss på gdpr@netdoktor.se eller vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@bonniernews.se

Kostar det något att gå med i Aktiv patient?

 Det är helt kostnadsfritt att gå med i Aktiv patient och ta del av tjänsterna. Du kan när som helst gå ur Aktiv patient.

Hör av dig till oss!

Arbetet med Aktiv patient är fortlöpande och under ständig utveckling med nya funktioner, tjänster och erbjudanden. Har du tips på tjänster som du skulle vilja se i Aktiv patient? Vi tar gladeligen emot ditt förslag! Skicka ett mejl till: aktivpatient@netdoktor.se 

   Gå till Aktiv patient »  

Om Netdoktors arbete

Ända sedan Netdoktor startade för över 20 år sedan har vi arbetat för att förbättra folkhälsan och minska kunskapsklyftan mellan läkare och patient. Idag är Netdoktor den naturliga hemvisten för många patienter och närstående. 

Genom åren har vi genom utbildningar och upplysande kampanjer bidragit till att sätta fokus på olika sjukdomsområden och ämnar nu – med vår nya satsning Aktiv patient – ta en än mer aktiv del i att stärka dig som patient. 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons