Vad är Min Hälsa?
Information | Aktiv patient

Vad är Min Hälsa?

Min Hälsa är din sida på Netdoktor där du kan samla information om din hälsa för att få en egen överblick. Genom Min Hälsa ges du möjlighet att delta i diagnospooler och rekryteringar till olika kliniska studier och projekt, och kan på detta sätt göra en insats både för din egen och andras hälsa.


Publicerad den: 2019-10-29 Uppdaterad den: 2020-05-08
Författare: Netdoktor

Genom att registrera dina diagnoser och läkemedel kan dessa matchas mot de kriterier för deltagande som är uppsatta specifikt för varje pool/program/studie/projekt, och så snart det dyker upp något passande kommer vi att kontakta dig.

I Min Hälsa kommer du att kunna besvara enkäter och använda olika skattningsverktyg – för att enkelt kunna följa din hälsa över tid.

Du får också utskick med information anpassad för din sjukdom/diagnos och en möjlighet att lära dig mer.

Genom att av dela med dig av dina erfarenheter och insikter i en diagnospool kan du bidra till att öka kunskapen om hur det är att leva med just din sjukdom/diagnos och driva opinion, vilket i förlängningen kan komma att göra skillnad för din patientgrupp.

Genom att delta i en klinisk studie kan du bidra till att driva forskningen framåt. Det kan i sin tur leda till nya eller mer effektiva behandlingar. 

Så får du tillgång till Min Hälsa

Du skapar ett konto i Min Hälsa genom att logga in med mobilt BankID. Sedan anger du din/dina diagnoser och de läkemedel du behandlas med.

Gör så här för att skapa ett konto:

  1. Logga in i Min Hälsa med ditt BankID. 

  2. Du kommer sedan bli ombedd att lämna din e-postadress.

  3. Bekräfta e-postadressen genom att klicka på en länk i det verifierings-mejl vi skickar till dig. Detta behöver du göra för att vi ska veta att vi har rätt kontaktinformation till dig.

Hittar du inte verifierings-mejlet? Gör så här:

  • Undersök om mejlet kommit till skräpposten (avsändare är minhalsa@netdoktor.se)
  • Hittar du ändå inte verifierings-mejlet? Mejla till: minhalsa@netdoktor.se eller ring 08-409 321 61

Klicka här för att logga in i Min Hälsa

Varför använder vi BankID?

Vi använder BankID för:

  • Säkerheten: Vi värnar om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Identifiering med BankID vid inloggning innebär att ingen annan kan logga in i ditt namn. 
  • Det är en väl använd och beprövad inloggningstjänst: BankID är den i särklass vanligaste e-legitimationen i Sverige med över 8 miljoner användare 2019. BankID används i tjänster hos de flesta myndigheter, regioner, banker och ett antal övriga tjänster i samhället.

Dina data i Min Hälsa

Dina personuppgifter är skyddade enligt GDPR. Ingen annan användare av Min Hälsa kan se dina personuppgifter inklusive dina uppgifter om din hälsa. Som användare äger du dina hälsodata och kan genom samtycke avgöra hur dina data får behandlas.

Netdoktor, som är en del av Bonnier Healthcare Sweden AB, behandlar den hälsodata du delar med dig av på två sätt:

  • Dels för att ge dig personligt anpassad information om till exempel nyheter, diagnospooler, kliniska studier och andra forskningsprojekt. Du kan också välja att få personligt anpassade erbjudanden om produkter och tjänster.
  • Dels för statistiska sammanställningar. Det innebär att dina data endast ligger till grund för statistik och inte går att spåra till dig som individ.

I inloggat läge kan du ändra hur dina data får användas. För att få datan raderad eller skickad till dig i läsbart format (ett registerutdrag) kontaktar du minhalsa@netdoktor.se.

Om du vill veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och hälsodata kan du läsa vår personuppgiftspolicy. Vid frågor är du välkommen att när som helst kontakta oss på gdpr@netdoktor.se eller vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@bonniernews.se.