Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Facebook bakom fler organdonatorer

När Facebook förra året gjorde det möjligt för medlemmar att ange att de är organdonatorer så ledde det till en kraftig ökning av nyanmälda donatorer, enligt en studie gjord i USA.
Annons

I dag är cirka 1,5 miljoner svenskar registrerade i Donationsregistret, vilket innebär att deras organ kan rädda livet på någon annan efter att de själva dött. Trots det råder det ofta brist på organ för transplantationer.

I maj förra året blev det möjligt att ange på Facebook att man valt att bli organdonator. Beslutet synliggörs för vänner ihop med information om hur de också kan registrera sig.

Studien, som publicerats i American journal of transplantation, visar att redan första dagen som Facebook gjorde det möjligt att lista sig som organdonator ökade antalet nyanmälda donatorer ökat med 21 gånger jämfört med en vanlig dag. Antalet nya anmälningar minskade med tiden, men över en tvåveckorsperiod gjordes sammanlagt nästan sex gånger fler anmälningar än innan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-08-19 14:11 (11 år sen)

    6PA1bZ Major thankies for the blog. Keep writing.

  • Avatar Tidigare användare 2013-08-3 03:46 (11 år sen)

    AdwqND I appreciate you sharing this article post.Much thanks again. Fantastic.

  • Avatar Tidigare användare 2013-07-4 18:55 (11 år sen)

    c5iLN8 Major thankies for the blog article.

  • Avatar Tidigare användare 2013-06-20 18:25 (11 år sen)

    BkAIce wow, awesome article post.Thanks Again. Great.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons